Nieuws

DJI FPV Goggles V2 en DJI FPV Remote Controller 2 bevestigd in FCC-documenten

Er zijn bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC nieuwe productregistraties opgedoken die erop duiden dat DJI binnenkort inderdaad met een FPV drone op de markt komt. Het gaat om de DJI FPV Goggles V2 en DJI FPV Remote Controller 2. De verwachting is dat de FPV drone nog dit jaar aangekondigd wordt, misschien zelfs wel voor de aankomende kerstperiode.

DJI FPV drone

Inmiddels zijn er al veel foto’s en andere stukjes informatie uitgelekt over de aanstaande release van de DJI FPV Combo, maar de zojuist verschenen FCC-registraties nemen alle resterende twijfels weg. DJI zal zeer waarschijnlijk voor de kerst de nieuwe DJI FPV drone uitbrengen. Dit tot vreugde van veel droneliefhebbers. Ook de Federal Aviation Administration (FAA) zal opgewonden zijn, maar om een andere reden: de nieuwe FPV-drone vliegt haalt naar verluidt snelheden tot 140 km/uur!

Hoewel de nieuwe DJI FPV videobril qua uiterlijk niet anders lijkt dan zijn voorganger, wordt er in de FCC-documenten gerefereerd aan de DJI FPV Goggles V2. Dit geeft aan dat de bril wel degelijk verschilt van de eerste generatie DJI FPV Goggles. Mogelijk heeft dat te maken met de kwaliteit van de videotransmissie en de latency, maar het is onmogelijk om het zeker te weten zonder de specificaties te zien.

Gamecontroller

Wat betreft de DJI FPV Remote Controller 2: we weten dat deze er heel anders uit komt te zien dan de gebruikelijke dronecontrollers van DJI. Het heeft meer gemeen met een gamecontroller dan met een dronecontroller. Het is moeilijk om een oordeel te vellen zonder de controller in de hand gehad te hebben, maar de nieuwe DJI FPV Remote Controller 2 werkt misschien wel heel goed, vooral als je gewend bent videogames te spelen.

Hier zijn de links naar de FCC-registraties van de DJI FPV Goggles V2 en DJI FPV Remote Controller 2.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op DroneXL.

Haye Kesteloo

Haye is drijvende kracht achter de Amerikaanse blog DroneXL.co.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier