Dronewatch start samenwerking met DroneXL

Dronewatch is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse blog DroneXL. Het gevolg is dat een selectie van artikelen van Dronewatch in het Engels per direct beschikbaar komt voor een internationaal publiek. Omgekeerd zullen er ook artikelen van DroneXL op Dronewatch gaan verschijnen. Inmiddels zijn over en weer de eerste artikelen uitgewisseld.

Internationaal podium

DroneXL wordt gerund door Haye Kesteloo, een Nederlandse droneliefhebber die al enige tijd in de staat New York woont. In het verleden was Haye als hoofdauteur verbonden aan DroneDJ. Eerder dit jaar besloot Haye het roer echter om te gooien en zelf een website over drones te starten. Dat werd DroneXL.

Op DroneXL verschijnen dagelijks meerdere artikelen over drones en hun toepassingen. Omdat Dronewatch regelmatig artikelen publiceert die ook internationaal relevant zijn, benaderde Haye ons met het idee om sommige artikelen van Dronewatch in het Engels te publiceren via DroneXL. Inmiddels zijn er op die manier al diverse artikelen ontsloten voor een internationaal publiek.

Wiebe de Jager van Dronewatch over de samenwerking: “Op deze manier kan DroneXL haar Engelstalige lezers nog beter bedienen met informatie die normaal gesproken ‘opgesloten’ is in het Nederlands. En voor Dronewatch is de samenwerking interessant, vanwege het grotere bereik dat via dit internationale podium gerealiseerd wordt.”

Twee richtingen

De samenwerking werkt twee richtingen op. Zo zullen er ook artikelen die eerder verschenen op DroneXL in het Nederlands verschijnen op Dronewatch. Een eerste voorbeeld hiervan is dit achtergrondverhaal over het Gatwick drone-incident.

Haye Kesteloo: “De drone-industrie ontwikkelt zich in een snel tempo en er verschijnen elke week nieuwe use-cases over de hele wereld. Door samen te werken met Dronewatch kunnen we een betere wereldwijde dekking bieden met betrekking tot deze opwindende en nieuwe technologie.”

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Dronewatch start samenwerking met DroneXL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!