Nieuwe foto uitgelekt van DJI’s aankomende FPV drone

Er is weer een nieuwe foto uitgelekt van DJI’s aankomende FPV drone. Deze verraadt weer wat meer over het product. Het meest opmerkelijke detail: het lijkt erop dat de drone beschikt over sensoren ten behoeve van obstakeldetectie. Dat is wat je noemt een unicum voor een racedrone. Ook is het mechanisme zichtbaar waarmee de stand van de FPV camera geregeld kan worden.

Clear shot

De foto werd geplaatst door de Chinese twitteraar OsitalV, een notoire bron van geruchten over en niet-officiële foto’s van aankomende DJI producten. ‘Clear shot!’ schrijft hij erbij, en dat klopt zeker: het is de meest gedetailleerde en scherpe foto van de DJI FPV drone tot nu toe.

Een interessant gegeven is dat de drone voorzien lijkt te zijn van dezelfde sensoren zoals we die kennen van de Mavic 2. Het zou kunnen gaan om sensoren ten behoeve van obstakeldetectie. Dat zou een unicum zijn voor een racedrone. Mogelijk dat de drone in bepaalde vliegmodi in staat is om de bestuurder een handje te helpen door te voorkomen dat men ergens tegenaan vliegt. Ongetwijfeld dat doorgewinterde FPV-vliegers gruwen van de gedachte alleen al, maar het maakt het leren FPV vliegen wel een stuk laagdrempeliger.

Sensoren ten behoeve van obstacle avoidance?

Een ander detail betreft de cameramodule. Deze is zo te zien op een module gemonteerd die op afstand omhoog en omlaag gedraaid kan worden. Dat is van belang zodra je wat sneller gaat vliegen: de drone komt dan schuiner te hangen, en daardoor moet de FPV camera onder een wat grotere hoek komen te staan, wil je nog goed zicht hebben op de horizon.

Introductiedatum nog niet bekend

Het is nog niet bekend wanneer DJI de nieuwe FPV drone gaat aankondigen. Heel even ging het gerucht dat 15 december de introductiedatum zou zijn, maar dat gerucht werd al snel ontkracht. We mikken nu op begin januari als introductiedatum.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier