ProProductnieuws

DJI introduceert Mavic 2 Enterprise Advanced met verbeterde infraroodcamera, 32x zoom en RTK GPS

DJI heeft een nieuwe drone aangekondigd in de succesvolle Mavic 2 Enterprise-serie. Het gaat om de Mavic 2 Enterprise Advanced, die een aantal zeer interessante nieuwe features met zich meebrengt. Zo is de drone voorzien van een hoge-resolutie warmtebeeldcamera met 16x zoom, een optische camera met 32x zoom en optioneel RTK GPS voor centimeternauwkeurige navigatie.

Compact platform

Met de nieuwe drone speelt DJI in op de toenemende vraag naar compacte drones waarmee toch hoogwaardige inspecties of reddingsmissies uitgevoerd kunnen worden. Dat vraagt om de mogelijkheid om flink te kunnen inzoomen, een warmtebeeldcamera met een hoog oplossend vermogen en een zeer nauwkeurige positionering.

De Mavic 2 Enterprise Advanced voldoet aan al deze criteria. De drone is voorzien van een volledig nieuw ontwikkelde cameramodule. Deze beschikt over een warmtebeeldcamera met een resolutie van 640×512 pixels en 16x digitale zoom, een 48 megapixel RGB camera met 32x digitale zoom (waarvan 4x lossless), en optioneel RTK GPS, waardoor de drone centimeternauwkeurig gepositioneerd kan worden. Daartoe is wel een RTK-module op de drone benodigd.

Industriële inspecties en eerste hulp

Met de Mavic 2 Enterprise Advanced richt DJI zich op operators die complexe industriële inspecties uitvoeren, alsook op hulpdiensten en first responders. Voor de vliegveiligheid is de drone voorzien van obstakeldetectie in meerdere richtingen en kan door middel van een ADS-B ontvanger waarschuwen voor naderend vliegverkeer.

Ten behoeve van de dataveiligheid voorziet de drone in een Local Data Mode, waarbij er geen gegevens via internet worden verzonden. De datacommunicatie tussen drone en controller wordt versleuteld middels 256 bits encryptie. De drone beschikt over 24 GB intern geheugen dat desgewenst middels een wachtwoord afgeschermd kan worden.

Zoals alle drones in de Mavic 2 Enterprise-serie kan de Mavic 2 Enterprise Advanced voorzien worden van diverse accessoires, zoals een ledschijnwerper, luidspreker of flitslamp. De drone wordt geleverd met de DJI Smart Controller, welke beschikt over een 5,5” display. Voor de videofeed wordt Ocusync 2.0 toegepast. De maximale vliegtijd bedraagt 31 minuten.

Pre-order

De nieuwe DJI Mavic 2 Enterprise Advanced is beschikbaar voor pre-order bij officiële DJI Enterprise-dealers. De drone wordt uitgeleverd vanaf het eerste kwartaal van 2021.

De drone beschikt nog niet over een Cx CE-label. Maar dankzij de relatief lage MTOW (1.100 gram) valt deze in Open categorie A2. Dat wil zeggen dat de drone relatief laagdrempelig gebruikt kan worden voor het uitvoeren van dak- en gevelinspecties in de bebouwde kom, mits er 50 meter afstand wordt gehouden ten opzichte van niet-betrokken personen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier