Doe mee aan het Dronewatch lezersonderzoek 2020 en maak kans op fantastische prijzen!

Voor de vierde keer alweer zet Dronewatch een groot lezersonderzoek op touw. Het doel is om meer inzicht te verkrijgen in de dronesector, en dan met name de vraag in hoeverre men is voorbereid op de introductie van de EU droneregelgeving. Onder de deelnemers verloten we een DJI Mini 2 drone, een opleiding DronePilot Basic en een Bol.com cadeaubon!

Inzicht in de dronesector

De invoering van de Europese regelgeving voor drones staat voor de deur. Dat betekent nogal wat: veel dronevliegers krijgen te maken met een verplichte registratie en opleiding. Dit onderzoek gaat uitgebreid in op de vraag in hoeverre dronevliegers op de hoogte zijn van de aankomende veranderingen. Daarnaast komen er tal van andere onderwerpen aan bod.

De enquête is bedoeld voor zowel recreatieve als professionele dronepiloten. Deels is de vragenlijst hetzelfde als vorig jaar. Op die manier willen we zien of er verschuivingen plaats hebben gevonden. Maar een deel van de vragen is anders of nieuw. We hopen met deze enquête wederom meer inzicht te krijgen in de Belgische en Nederlandse drone community.

Winactie

Ook dit jaar hebben we weer winactie gekoppeld aan het onderzoek, in de vorm van drie fantastische prijzen die verloot worden onder de deelnemers! Het gaat om een hagelnieuwe DJI Mini 2 drone en om een opleiding DronePilot Basic voor EASA Open categorie A1/A3 + A2. Daarnaast stellen we een Bol.com cadeaubon beschikbaar.

De DJI Mini 2 kenmerkt zich door zijn ultralage gewicht (nog geen 250 gram!). Desondanks kan de drone filmopnamen maken in 4K resolutie. Deze prijs wordt je aangeboden door test- en ontwikkelcentrum Space53.

De opleiding DronePilot Basic stoomt je klaar voor het uitgebreide EU dronebewijs. Het gaat om de verplichte minimale opleiding voor dronepiloten die willen vliegen in de hogere risicocategorie A2. Deze prijs wordt je aangeboden door Drone Flight Academy.

Meedoen

Meedoen aan het onderzoek kan tot en met 31 december 2020. Deelnemen kan desgewenst anoniem, maar wie kans wil maken op één van de prijzen moet wel zijn of haar emailadres en naam invullen. Persoonsgegevens worden geanonimiseerd verwerkt en niet doorgegeven aan derden. Winnaars krijgen in de eerste week van januari persoonlijk bericht. Het is niet mogelijk om prijzen in te wisselen voor een geldbedrag.

Als je meehelpt met de verspreiding van dit onderzoek door de link van dit artikel te delen via LinkedIn, Twitter of Facebook maak je bovendien kans op een Bol.com cadeaubon t.w.v. 50 euro!

Ga naar de enquête (invullen duurt ca. 10-15 minuten)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier