Video

Kijken: cinematische dronevideo ‘Into The Forest’ (gefilmd in Berg en Dal)

Voorlopig mogen we Nederland niet meer uit, en het miezerige herfstweer nodigt niet echt uit om naar buiten te gaan. Toch is dit bij uitstek een seizoen om mooie beelden te maken, en dat kan prima in eigen land. Zo trok filmmaker David Brand er in de afgelopen weken tijdens een aantal mistige ochtenden op uit om in het bos bij Berg en Dal bij Nijmegen sfeervolle opnamen te maken. Het resultaat is de korte cinematische dronevideo ‘Into The Forest’.

Kleurrijk najaar

Uit de toelichting bij de video: “Het najaar van 2020 in Nederland was erg kleurrijk. Op veel mistige ochtenden nam ik mijn camera en drone mee naar een nabijgelegen bos om de schoonheid vast te leggen. Mijn vrouw Martine heeft me geholpen dit kleurrijke filmische verhaal tot leven te brengen. Ik bedank haar en mijn dochter Rebecca voor hun hulp bij dit filmproject.

Ik werd geïnspireerd door het beroemde citaat van natuuronderzoeker en milieufilosoof John Muir: ‘Ik ga het bos in om mijn verstand te verliezen en mijn ziel te vinden.’

De film is gemaakt met een DJI Mavic Air 2 en een Canon EOS R. Ik heb een Weebill S gimbal gebruikt om de beelden te stabiliseren.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: cinematische dronevideo ‘Into The Forest’ (gefilmd in Berg en Dal)

  • Erg fraai! Ik heb hier al vaak gefietst (MTB) en gewandeld, maar zo heb ik het nog nooit gezien.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier