Het 2020 van Dronewatch in beeld

Ze zeggen wel eens: het leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen maakt. In 2020 was dit gezegde meer dan ooit van toepassing. Als gevolg van de coronacrisis ging alles op de schop: geplande filmklussen gingen niet door, maar andere projecten kwamen ervoor in de plaats. Al met al kijk ik terug op een aantal mooie producties. Een overzicht!


Promovideo Dolomieten

Het jaar begon goed, met een mooie filmklus in Italië. In opdracht van SNP Natuurreizen reisde ik in het vroege voorjaar naar hotel Cyprianerhof in Zuid-Tirol, om daar beelden op te nemen ten behoeve van een promovideo over sneeuwschoenwandelen in de Dolomieten. Terwijl het coronavirus om zich heen begon te grijpen kon ik prachtige beelden maken bij de Rosengarten. Kort na de terugreis werd ‘code oranje’ van kracht.


Flowers4oxygen

Als gevolg van het uitbreken van de coronacrisis kwam de bollenexport tot een plotseling einde. Nederlandse bollenkwekers bleven zitten met miljoenen bloembollen. Om de kwekers een hart onder de riem te steken ontstond het initiatief ‘Flowers4oxygen’, een gigantisch bloemenkunstwerk in de vorm van een paar longen. Ik verzorgde belangeloos een aftermovie van de totstandkoming en het eindresultaat.


Vioolconcert Keukenhof

Net zoals in ieder ander jaar lag het lentepark Keukenhof er in 2020 weer prachtig bij. Maar deze keer kon niemand de bloemenpracht met eigen ogen bewonderen, want het park bleef het hele seizoen gesloten. Om mensen toch te laten genieten van de bloemenweelde besloot Keukenhof om mensen virtueel het park te laten bezoeken. In samenwerking met Jorrit Pit van Aeriallive filmde ik bij zonsopkomst een uniek solovioolconcert, uitgevoerd door Rosanne Philippens.


Het echte leven in de dierentuin

De dronebeelden die ik maakte voor het Echte leven in de dierentuin waren weliswaar vorig jaar al opgenomen, maar ze waren pas in 2020 op tv te zien. Uiteraard werden de opnamen in overleg met de verzorgers gemaakt. Om te voorkomen dat de dieren verstoord zouden worden maakte ik gebruik van een DJI Mavic 2 Zoom (96 mm equivalent met optische+digitale zoom).


Wandelnetwerk Kromme Rijnstreek

In opdracht van Visit Utrecht ging ik met regisseur Chris van Vleuten, cameraman Joey van Megchelen en fotograaf Johan Seijbel samen met twee acteurs op pad om mooie beelden te maken van het wandelnetwerk in de Kromme Rijnstreek. Ik wist niet dat er in die regio zoveel prachtige landgoederen zijn!


Betuwe Grand Cru

Wist je dat er in de Betuwe fantastische wijnen worden gemaakt? Om de Betuwe als wijnregio op de kaart te zetten trok ik er wederom met regisseur Chris van Vleuten, cameraman Joey van Megchelen en fotograaf Johan Seijbel op uit om sfeerbeelden te maken voor de sfeervideo Betuwe Grand Cru.


Salzkammergut

Eind september ging ik wederom voor SNP Natuurreizen op pad, deze keer om beelden te maken in de Salzkammergut. Dit merengebied in Oostenrijk leent zich perfect voor meerdaagse wandeltochten. Eén van de bekendste locaties is het dorp Hallstatt, dat ieder jaar overspoeld wordt door miljoenen toeristen. Maar nu lag het kleine dorpje er verlaten bij.


Rail Away

Houd je van treinen en van reizen, dan ken je ongetwijfeld het tv-programma Rail Away. Voor dit programma verzorg ik regelmatig de droneshots. In de nazomer was het gelukkig mogelijk om opnamen te maken voor nieuwe afleveringen, waaronder een mooi traject in het Zwarte Woud in Duitsland en een traject door de Jura in Frankrijk. De uitzending over Freiburg-Titisee-Donaueschingen is 28 december te zien, die over Dole-St.Claude op de 30e.


Zuid-Limburg per 2CV

Wist je dat Nederland een prachtig vakantieland is? Vooral Zuid-Limburg leent zich perfect voor een korte vakantie in eigen land. En hoe kun je het prachtige heuvellandschap nu beter verkennen dan per Citroën 2CV? Op verzoek van een bevriende ondernemer maakte Dronewatch de volgende promovideo voor eendhurenlimburg.nl.


Bij deze bedank ik vanuit Dronewatch alle opdrachtgevers en partners voor de fijne samenwerkingen. 2020 was a hell of a ride, en met name mijn opdrachtgevers in de toeristische branche gaan onzekere tijden tegemoet. Ik hoop dat 2021 een positieve wending krijgt en dat ik samen met anderen weer veel mooie beelden mag maken in de toekomst!

Wiebe de Jager
Dronewatch

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier