Nieuws

T-Mobile en DRL gaan beelden vanuit racedrones livestreamen via 5G

Telecomprovider T-Mobile is een samenwerking aangegaan met de Drone Racing League met als doel om het live camerabeeld vanuit racedrones via 5G te streamen naar miljoenen kijkers tijdens het 2021 DRL Allianz World Championship Season. Het doel is om te onderstrepen waartoe 5G in staat is. Ook wil T-Mobile de acceptatie van 5G-technologie bij potentiële gebruikersgroepen bevorderen.

Livestreamen via 5G

De aankondiging van de samenwerking volgt op een investering vanuit het T-Mobile Ventures fonds in de Drone Racing League (DRL). Als onderdeel van de samenwerking gaat DRL racedrones met 5G-technologie aan boord ontwikkelen. Deze drones zullen vervolgens ingezet worden tijdens de de 2021 DRL Allianz World Championship Season.

DRL bestaat uit ’s werelds beste dronepiloten die met hun zelfontwikkelde FPV racedrones zowel live als virtueel door iconische locaties over de hele wereld vliegen. Tijdens de live-evenementen halen de racedrones snelheden tot 140 km/uur. Via hun videobrillen kijken de piloten mee met de videofeeds vanuit de drones. Deze videofeeds kunnen dankzij de 5G-technologie van T-Mobile met miljoenen kijkers gedeeld worden tijden live uitzendingen op NBC, NBCSN, Twitter en Facebook.

‘Twee groeiende markten’

“We hebben geïnvesteerd in DRL om innovatie te stimuleren in twee grote en groeiende markten – drones en door technologie aangedreven sporten – en we kunnen niet wachten om beide een boost te geven met T-Mobile 5G”, aldus Neville Ray, President of Technology bij T-Mobile. “De snelste drones ter wereld en het grootste 5G-netwerk van het land – dat is een fantastische combinatie!”

Als onderdeel van het partnerschap zal DRL T-Mobile opnemen in het 2021 DRL Allianz World Championship Season via reclamespots en displayadvertenties in de DRL SIM. T-Mobile ondersteunt ook de DRL Academy, het educatieprogramma van de competitie, en creëert educatieve programma’s rond 5G en drones om de volgende generatie technologen en digitale sportmensen te inspireren.

Toepassingen

Volgens T-Mobile is het Ultra Capacity 5G-netwerk in staat om datasnelheden van 300 Mbps te realiseren, met pieken tot 1 Gbps. Naast toepassingen voor drones voorziet T-Mobile ook mogelijkheden op het vlak van industriële IoT, security en monitoring, eerste hulp en nog veel meer. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier