DJI geeft Mini 2 forse update

DJI heeft een nieuwe firmwareupdate beschikbaar gemaakt voor de populaire Mini 2 drone en de bijbehorende controller. De update brengt flink wat verbeteringen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om tot 60 fps te filmen in 2,7K resolutie en de optie om in te zoomen tijdens het fotograferen. Ook heeft DJI een aantal bugs verholpen.

Nieuwe features

De grote update heeft versienummer 01.02.0000 meegekregen. Kort later verscheen v01.02.0100, waarin nog een paar bugs werden opgelost. De update betreft zowel de drone als de controller. Even de tijd nemen dus voor het upgradeproces, best uitgevoerd als je in het bereik bent van een wifi hotspot. Je kunt de update alleen uitvoeren vanuit DJI Fly versie 1.2.2.

Wat betreft nieuwe features brengt de firmwareupdate de mogelijkheid met zich mee om in hogere framerates te filmen als je gebruik maakt van de 2,7K resolutie. Je kunt nu kiezen voor 24, 25, 30 48, 50 en 60 fps. Verder is er nu de mogelijkheid om digitaal in te zoomen tijdens het fotograferen (dit kon al tijdens het filmen).

Bug fixes

Er zijn ook de nodige bug fixes. Ten eerste is de algehele stabiliteit verbeterd. Daarnaast is een bug verholpen die voor vreemde kleurverschillen leidde tijdens het maken van panorama’s in RAW formaat. Ook is de wifi&bluetooth-connectiviteit verbeterd.

Populair

De DJI Mini 2 is zonder twijfel de meest populaire DJI drone van dit moment. Het feit dat de drone net geen 250 gram weegt maakt dat je geen opleiding hoeft te volgen om met deze drone te mogen vliegen: je hoeft je alleen even te registreren als operator. Bovendien mag je ermee boven bebouwing vliegen. Bekijk ook onze review van de DJI Mini 2.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI geeft Mini 2 forse update

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier