Nieuws

EHang biedt toeristische rondvluchten per drone aan in China

Een sightseeing rondvluchtje maken per passagiersdrone? Het kan tegenwoordig in de Chinese stad Henqin. Afgelopen week hebben 36 toeristen een rondvlucht gemaakt in de EHang 216 AAV, een elektrisch aangedreven multirotor met plaats voor twee personen. EHang wil de rondvluchten de komende tijd in meer Chinese steden gaan aanbieden. Ook dichter bij huis wordt EHang actief: het bedrijf heeft in december vorig jaar toestemming gekregen om in Oostenrijk vluchten te gaan uitvoeren.

Rondvliegen zonder piloot

De rondvluchten per personendrone maken deel uit van een campagne om het fenomeen Urban Air Mobility meer bekendheid te geven en de maatschappelijke acceptatie van deze nieuwe vorm van mobiliteit te verhogen. Daartoe is EHang een samenwerkingsverband aangegaan met een toeristische organisatie en lokale autoriteiten in de Chinese provincie Guangdong.

Op 8 januari konden de eerste toeristen kennismaken met het fenomeen luchttaxi. In totaal 36 personen konden een rondvlucht maken in de EH216. Deze personendrone is elektrisch aangedreven en wordt op afstand bestuurd. Er is dus geen piloot aan boord. Het systeem voorziet ook de mogelijkheid om meerdere personendrones gelijktijdig te laten rondvliegen.

Een lokale bestuurder is enthousiast over het initiatief: “We verwelkomen de komst van EHang-AAV’s voor passagierskwaliteit in Hengqin van harte. Wij geloven dat deze nieuwe stijl van intelligente luchtmobiliteit meer en betere toepassingen zal hebben en zal floreren in onze prachtige Hengqin New Area.”

Uitbreiden

In de toekomst wil EHang op meer plaatsen in China rondvluchten per drone gaan aanbieden. Het bedrijf heeft onlangs ook van de Civil Aviation Authority of Austria toestemming gekregen om in Oostenrijk proefvluchten te mogen gaan uitvoeren met de elektrische luchttaxi.

Meer informatie

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier