Nieuwe regelgeving voor drones en de implicaties voor uw Coverdrone-verzekering

Vanwege de nieuwe regelgeving voor onbemande luchtvaartuigen, ingegaan op 31 december 2020, geeft Coverdrone een update over hoe dit van invloed is op de droneverzekering die Coverdrone aanbiedt. Aangezien Coverdrone al vele jaren polissen verstrekt in verschillende gebieden over de hele wereld, is onze polisformulering zo opgesteld dat deze al voldoet aan lokale voorschriften.

Zolang de operator binnen de lokale regels en voorschriften vliegt en alle relevante toestemmingen / kwalificaties / licenties heeft die vereist zijn, dekt onze polis de uitgevoerde vluchten.

De EC 785/2004-verzekeringsregelgeving is niet gewijzigd, dus het is daarom nog steeds een wettelijke vereiste om een ​​droneverzekering af te sluiten, als u commerciële activiteiten uitvoert.

Onze klanten moeten nog steeds de juiste basis voor hun verzekering kiezen namelijk: commercieel of recreatief. Om hierbij te helpen heeft de CAA (Civil Aviation Authority) voor het Verenigd Koninkrijk een definitie van een commerciële vlucht gegeven die te vinden is op pagina 42 van CAP393.

De CAA-voorschriften
De CAA heeft onlangs editie 8 van CAP 722 Unmanned Aircraft System Operations in UK Airspace – Guidance gepubliceerd, met bijgewerkte richtlijnen voor alle betrokkenen bij de exploitatie van onbemande luchtvaartuigen in het Verenigd Koninkrijk. De inhoud weerspiegelt het effect van de nieuwe UAS-voorschriften die vanaf 31 december 2020 in heel Europa van toepassing zijn geworden.

Dit omvat de drie operationele categorieën die hieronder worden toegelicht.

De EASA-voorschriften
EU-verordening 2019/947 is geschikt voor de meeste soorten operaties en hun risiconiveaus. Het definieert drie categorieën activiteiten: de ‘open’, ‘specifiek’ en ‘gecertificeerd’ categorieën. Hieronder vindt u een kort overzicht van de nieuwe categorieën, afkomstig van de EASA-website:

Open categorie
De categorie ‘open’ heeft betrekking op operaties in de lagere risicocategorie, waar de veiligheid is gegarandeerd, op voorwaarde dat de drone-operator voldoet aan de relevante vereisten voor de beoogde operatie. Deze categorie is onderverdeeld in drie verdere subcategorieën: A1, A2 en A3. Operationele risico’s in de categorie ‘open’ worden als laag beschouwd en daarom is geen toestemming vereist voordat een vlucht wordt uitgevoerd.

Specifieke categorie
De categorie ‘specifiek’ omvat risicovollere operaties, waarbij de veiligheid wordt gegarandeerd doordat de drone-exploitant een exploitatievergunning verkrijgt van de nationale bevoegde autoriteit voordat de operatie wordt uitgevoerd. Om autorisatie te krijgen, moet de drone-operator een risicobeoordeling uitvoeren op basis waarvan de vereisten worden bepaald die nodig zijn voor een veilige bediening van de drone(s).

Gecertificeerde categorie
In de categorie ‘gecertificeerd’ is het veiligheidsrisico zo hoog dat certificering van de drone-operator en het luchtvaartuig vereist is om de veiligheid te waarborgen, evenals de vergunning voor de piloot/piloten op afstand.

Als u vragen heeft over de droneverzekeringsproducten van Coverdrone, of uitleg over de nieuwe regels of over de categorieën wilt, neemt u dan contact op met een lid van ons team.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier