Incident

Inzittende Chileense marinehelikopter gewond na botsing met drone

In Chili is een bemanningslid van een marinehelikopter gewond geraakt nadat het toestel in botsing was gekomen met een drone, van het type DJI Mavic Air 2. Dat meldt het mediakanaal RedTv Noticias. De drone ging dwars door de voorruit en raakte één van de inzittenden in het gezicht, met snijwonden tot gevolg. De helikopter kon veilig aan de grond gezet worden.

Patrouillevlucht

Het incident vond plaats tijdens een patrouillevlucht langs de kustlijn. Het slachtoffer moest worden behandeld bij de CESFAM in Santo Domingo. Later werd hij overgebracht naar het Naval Ziekenhuis in Vi ña del Mar. Naar omstandigheden gaat het goed met de man.

Afgezien van de foto’s en de eerste verklaring zijn er nog veel zaken onduidelijk, zoals de vraag hoe hoog de drone vloog en wat de precieze omstandigheden waren. Wel worden helikopterpiloten wereldwijd opgeroepen om alert te zijn op drones, zeker tijdens het laagvliegen.

Eerdere incidenten

Het is helaas niet voor het eerst dat er een melding komt van een helikopter die door een drone wordt geraakt. Eerder vonden er gedocumenteerde aanvaringen tussen drones en helikopters plaats nabij Staten Island in New York, boven Los Angeles en tijdens een politieactie in Canada.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Inzittende Chileense marinehelikopter gewond na botsing met drone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier