Nieuws

DJI biedt nu ook flyaway-verzekering voor Mavic Air 2 en Mini 2

Dronemaker DJI heeft een nieuwe optie toegevoegd aan het Care Refresh-programma voor eigenaren van een DJI Mini 2 of Mavic Air 2. Onder de DJI Care Flyaway-dekking kunnen dronevliegers tegen een kleine vergoeding een nieuwe drone toegestuurd krijgen in het geval van een flyaway. Het is mogelijk om te kiezen voor een dekking van 1 jaar of 2 jaar.

Gone with the wind

De nieuwe optie is een uitkomst voor mensen die hun drone door de wind weggevoerd zien worden, iets wat met name bij de kleinere drones uit het assortiment van DJI gebeurt. In zo’n geval had je niets aan het Care Refresh-programma van DJI, aangezien je de weggevlogen drone nu eenmaal niet meer kon opsturen naar DJI.

De nieuwe DJI Care Flyaway-dekking is niet alleen bedoeld voor mensen die een nieuwe DJI Mini 2 (review) of Mavic Air 2 (review) aanschaffen. Uit de toelichting blijkt dat de dekking ook door bestaande klanten aangeschaft kan worden:

“De DJI Care Flyaway-dekking wordt van kracht wanneer Care Refresh wordt gekocht en klanten hun account en controller synchroniseren met de nieuwste versie van de DJI Fly-app. In het zeldzame geval van een flyaway kunnen klanten een Flyaway-rapport indienen, eventuele bijbehorende kosten betalen en snel een vervangende drone ontvangen. Bestaande klanten die DJI Care Refresh hebben gekocht, kunnen deze service toevoegen door hun DJI-account te koppelen met de controller. De nieuwe service biedt een 1-jaarplan dat 1 flyaway dekt, een 2-jarig plan dat maximaal 2 flyaways dekt en DJI Care Refresh + dat 1 fly away of 1 accidenteel schade-incident dekt.”

Kijk op deze pagina voor meer informatie over de DJI Care Flyaway Coverage. Het is mogelijk om dekking te kopen voor een periode van 1 jaar (met dekking voor 1 flyaway) of voor 2 jaar (met dekking voor 2 flyaway’s). DJI benadrukt dat flyaways als gevolg van een defect of storing onder de gewone garantie vallen, mits de gebruiker kan aantonen dat het geen pilot error betrof.

Voorkomen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Check daarom altijd de actuele windkracht voordat je opstijgt, met een app als Windfinder, UAV Forecast of Windy. Boven windkracht 4 kun je beter niet gaan vliegen met een Mini 2 of Mavic Air 2. Houd er ook rekening mee dat het op grotere hoogte vaak harder waait dan dicht bij de grond. Zorg er verder voor dat je altijd een goede GPS-lock hebt op het moment van opstijgen, en laat de drone tijdig terugkeren zodra de batterij leegraakt.

Is je drone weggevlogen en heb je geen flyaway-dekking? Dan kun je altijd nog een oproepje plaatsen in het drone gevonden/verloren-forum op DronePilots.nl.

Ga niet vliegen als het te hard waait.

(coverfoto: screenshot uit video Drone Valley)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “DJI biedt nu ook flyaway-verzekering voor Mavic Air 2 en Mini 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier