#advMarktPro

Skytools gaat fixed-wing drones van C-Astral op de markt brengen

Het in Heinenoord gevestigde bedrijf Skytools heeft een distributieovereenkomst gesloten met de Sloveense dronefabrikant C-Astral Aerospace. Als onderdeel van de samenwerking gaat Skytools de fixed-wing systemen van C-Astral zowel binnen als buiten Nederland op de markt brengen. Operators krijgen de mogelijkheid om de diverse drones en payloads te huren of te kopen.

Lange vliegtijd, groot bereik

De fixed-wing systemen van C-Astral kenmerken zich door een lange vliegtijd en een groot bereik. Daardoor kunnen de toestellen worden ingezet voor langdurige inspectievluchten, het in kaart brengen van grote grondoppervlakken, grensbewaking, brandbestrijding en uiteenlopende bewakingsoperaties.

C-Astral ontwikkelt verschillende systemen die elk zijn toegespitst op specifieke toepassingen. Zo leent de BRAMOR C4EYE zich goed voor bewakingsdoeleinden en reddingsmissies. Daartoe kan de drone worden voorzien van uiteenlopende payloads, zoals een gecombineerde RGB+warmtebeeldcamera aan met 40x zoom, waarvan 20x optisch. Een andere payloadoptie betreft de NSX Search & Rescue payload, waarmee mobiele telefoons van vermiste personen kunnen worden getraceerd.

Een ander systeem uit het assortiment van C-Astral betreft de BRAMOR ppX. Deze drone werd specifiek ontwikkeld voor mapping en surveying. Het systeem biedt een vliegtijd tot drie uur en voorziet in GNSS PPK voor centimeternauwkeurige resultaten. Naast de mogelijkheid om RGB beelden te maken kan het systeem ten behoeve van landbouwdoeleinden ook worden uitgerust met een multispectraalsensor. Een andere optie betreft de GasFinder gassensor, waarmee gaslekken opgespoord kunnen worden.

Een derde fixed-wing toestel uit het aanbod van C-Astral is de ATLAS C4EYE. Dit is een kleiner systeem, welke door één persoon gelanceerd en bediend kan worden. De vliegtijd bedraagt maximaal 90 minuten. Dankzij de minimale geluidsproductie en de RGB/IR zoomcamera is deze drone ideaal voor security- en verkenningstoepassingen.

Uitbreiden in de EU

Op dit moment worden de systemen van C-Astral wereldwijd door meer dan 200 commerciële en wetenschappelijke operators ingezet. Door middel van de samenwerking met Skytools wil het bedrijf de Europese afzetmarkt verder uitbreiden. Het distributeurschap volgt op de investeringen die Terra Drone eerder deed in C-Astral en Skytools.

Om de systemen van C-Astral in EU-landen te kunnen inzetten, werkt Skytools samen met haar klanten aan de implementatie van de nieuwe Europese regels en voorschriften van EASA (European Union Aviation Safety Agency) om zo sneller tot de uitvoering van BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) en nachtvluchten te kunnen komen.

De drones en payloads van C-Astral kunnen via Skytools zowel gekocht als gehuurd worden.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier