Video

Kijken: spelen met tijd en ruimte in Hyperlapse & FPV Reel

De dronevideo die we deze week uitlichten weerspiegelt een creatieve geest en flink wat vakmanschap, naast een flinke dosis FPV vliegskills. De Poolse videomaker Tomasz Walczak speelt in zijn hyperlapse & FPV Reel 2020 met tijd en ruimte op een manier die we nog niet eerder hebben gezien. De video werd voor een groot deel opgenomen tijdens de lockdown. Sterker nog: het was juist de pandemie die inspiratie verschafte voor deze video.

Nieuwe mogelijkheden

Op zijn website geeft Walczak een kleine toelichting bij deze video: “Nu we een nieuw jaar ingaan, is het tijd om mijn gloednieuwe showreel te presenteren! Er ging flink wat tijd in de voorbereiding zitten, maar het is eindelijk zover. 2020 was niet gemakkelijk, maar toch vol verrassingen: ik ben aan het denken gezet, niet alleen over beperkingen, maar ook over nieuwe mogelijkheden.

Het afgelopen jaar was op veel verschillende manieren uniek. Voor mij was het de tijd dat ik kon leren vliegen met FPV-drones, wat ik erg leuk ben gaan vinden. De pandemie had veel invloed op mijn professionele plannen, maar leidde ook tot opwindende nieuwe manieren van filmmaken.

In de showreel vind je veel FPV-beelden en stukjes van mijn hyperlapse-film Future Is Bright, plus wat fragmenten van mijn professionele projecten, waaronder shots voor grote tv-shows. Geniet ervan!”

(via DroneDJ)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: spelen met tijd en ruimte in Hyperlapse & FPV Reel

 • Jan Reus

  Mooi gedaan..zeker.
  Maar niet om te zeuren maar zie het als een waarneming, hij vliegt op het moment dat er een helikopter landt.
  Maar zeker mooi gefilmd en gemonteerd, zit een mooi einde in.

  Groet Jan Reus.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier