Video

Kijken: deze video’s werden gemaakt met de nieuwe DJI FPV drone

De lancering van de DJI FPV drone heeft in de kringen van beeldmakers heel wat stof doen opwaaien. Veel dronevliegers zijn enthousiast en zien in de FPV drone een nieuwe tool om dynamische beelden te maken. Ervaren FPV vliegers zijn soms minder enthousiast en benadrukken de nadelen die een ‘ready to fly’ FPV drone met zich meebrengt. Hoe dan ook zijn er her en der al een paar indrukwekkende video’s verschenen. Hierbij een selectie!

DJI FPV X STEPHANE COUCHOUD : WINTER STEAM

Deze eerste video werd gedurende een periode van vijf dagen opgenomen in Frankrijk, door dronepiloot&filmmaker Stéphane Couchoud. De video geeft wat ons betreft een perfecte indruk van de cinematische mogelijkheden van de DJI FPV drone.

DJI FPV Combo Drone vs Lamborghini Huracan EVO

Van een heel andere orde is deze video, waarin de Italiaanse Andrea Galeazzi het met zijn nieuwe DJI FPV drone opneemt tegen een coureur in een Lamborghini Huracan EVO met 640 paardekrachten onder de motorkap. Hoezo is de DJI FPV drone geen ‘echte’ racedrone? Ter herinnering: de DJI FPV drone heeft een maximumsnelheid van 140 km/uur en accelereert binnen 2 seconden van 0 tot 100.

DJI FPV – Exploring Madeira Island

Als er één eiland is dat zich leent voor FPV droneshots dan is het Madeira wel. Dronevlieger Antione Truchet had de mazzel om hier de nieuwe DJI FPV drone te mogen uitproberen. Het resultaat spreekt voor zich…

Nathan McBride – DJI FPV | A NEW WORLD

Nog zo’n vette video, door videomaker Nathan McBride. Ok, hij werd gesponsord door DJI om deze video te maken, en de verschillende landschappen lenen zich natuurlijk perfect voor dit soort beelden, maar je moet het toch allemaal maar mooi kunnen.

SKY KOREA – DJI FPV drone 4K60p footage

Om de volgende video te kunnen bekijken moet je niet bepaald een zwakke maag hebben. De video werd opgenomen door DJI-partner Sky Korea. Regeltechnisch gezien zien we dit nog niet zo snel gebeuren lans de Euromast in Rotterdam, maar wel gaaf om naar te kijken.

DJI promovideo

Eigenlijk mag DJI’s eigen promovideo ook niet ontbreken in dit overzicht. Daarom, in de herhaling: Introducing DJI FPV.

Over de DJI FPV drone

De DJI FPV drone kun je bestempelen als een kruising tussen een Mavic en een racedrone. Middels de videobril kruip je als piloot als het ware in de cockpit van de drone. Dankzij GPS ondersteuning en obstakeldetectie kunnen zelfs beginnende FPV vliegers aan de slag met de FPV drone. Gevorderde vliegers kunnen overschakelen naar de full manual mode voor volledige controle. Dankzij de ingebouwde camera met RockSteady beeldstabilisatie worden trillingsvrije opnamen in 4K resolutie vastgelegd. Meer informatie | Bestel bij DJI

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Kijken: deze video’s werden gemaakt met de nieuwe DJI FPV drone

  • leuk speelgoed, jammer dat het in nederland verboden is, tenzij je een spotter erbij hebt (dacht ik)

    Beantwoorden
  • Imponerende beelden. Maar : De eerste 3 videos’ bekeken, nergens wordt een spotter ingezet. Toch wel heel raar dat dronewatch.nl nergens vermeld dat je dat binnen de nieuwe EU regels een observer of spotter ( een 2e persoon dus) moet inzetten bij een FPV….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier