EuroUSC-Benelux draagt opleidingsactiviteiten over aan Drone Flight Academy

EuroUSC-Benelux stopt met het aanbieden van opleidingen en examens via diverse opleidingsinstellingen in Nederland en België. Deze activiteiten worden per direct overgedragen aan Drone Flight Academy. Door het afstoten van de opleidingstak wil EuroUSC-Benelux belangenverstrengeling met onder andere de activiteiten van de onderneming op het gebied van keuringen en softwareontwikkeling voorkomen.

Cursussen voor Open en Specific categorie

De cursussen voor dronevliegers die ontwikkeld zijn door EuroUSC worden in Nederland onder andere aangeboden door DroneLand en het op Aviolanda gevestigde UAV+. Het gaat daarbij om zowel opleidingen voor de Open categorie als voor de Specific categorie.

De overdracht behelst zowel de inhoud van de opleidingen als de relaties met de verschillende licentiehouders. Vorige week werden de huidige licentiehouders van EuroUSC-Benelux al ingelicht over de overname. Momenteel worden de details van de toekomstige samenwerking tussen de licentiehouders en Drone Flight Academy uitgewerkt zodat de overgang soepel verloopt.

Volgens EuroUSC-directeur Michael Maes geeft de overname meer mogelijkheden om zich op andere ontwikkelingen te richten. “Doordat Drone Flight Academy de opleidingen overneemt kan EuroUSC zich nu volledig focussen op het verrichten van de keuringen en certificeringen van systemen en de ontwikkeling van onze SORA-tool. Deze stap wilden we als bedrijf al geruime tijd zetten en we zijn blij dat dit nu rond is.”

Verder helpen

Roel van der Wal, directeur Drone Flight Academy, is blij met de overname. “EuroUSC-Benelux heeft ons de kans geboden om ook haar voormalig licentiehouders te ondersteunen in het opleiden van piloten. Doordat het opleiden van piloten onze kernactiviteit is, zijn we dusdanig ingericht en voorbereid om de nieuwe toestroom van cursisten op te vangen en deze aankomende piloten in samenwerking met onze nieuwe partners verder op weg te helpen.”

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier