Nieuws

EHang hint op nieuwe luchttaxi met veel groter bereik

De Chinese ontwikkelaar van advanced aerial vehicles (AAV’s) EHang heeft via Twitter gehint op de komst van een nieuw model luchttaxi met een veel groter vliegbereik dan de huidige tweezitter EH216. De nieuwe eVTOL zou volgens geruchten een bereik krijgen van maar liefst 400 km. Onlangs verscheen op Chinese sociale media een schematische afbeelding van wat mogelijk de nieuwe eVTOL zou kunnen zijn.

400 km bereik

Met de tweet lijkt EHang geruchten te bevestigen over de naderende aankondiging van een nieuw model AAV met een vliegbereik van maar liefst 400 km, ruim 10x zoveel als de EH216. Dat zou EHang voor elkaar krijgen door een hybride ontwerp te introduceren, deels multirotor, deels fixed-wing. Een schematische afbeelding van het vermeende toestel werd onlangs via Chinese social media gedeeld.

In de tweet geeft EHang weinig details weg, behalve dat het nieuwe toestel al ‘jaren’ in ontwikkeling is. Ook zegt het bedrijf het nieuwe model ‘over een paar maanden’ te gaan testen:

“EHang has been developing long-range electric vertical take-off and landing (eVTOL) vehicle for years. We are about to run the test flight of this new product in months, which will have many new breakthrough features. We will release more information in time.”

Als EHang er inderdaad in slaagt om een elektrisch aangedreven luchttaxi met een bereik van 400 km te introduceren, dan zou dat een grote stap vooruit betekenen voor concepten op het vlak van urban air mobility (UAM). EHang is als partner verbonden aan meerdere Europese projecten op het gebied van UAM.

Aandeel veert op

Als gevolg van de geruchten steeg het aandeel EHang op de Amerikaanse NASDAQ met ruim 20%. Investeerders lijken als gevolg van de geruchten en de tweet opgelucht adem te halen, nadat het aandeel EHang een paar weken geleden als gevolg van een kritisch rapport van een Amerikaanse beleggingsfirma instortte.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier