Video

Kijken: vetste indoor dronevideo *ooit* toont bowlingbaan van alle kanten

Vergeet alle FPV fly-throughs die je tot nu toe voorbij hebt zien komen. Zet je eventuele vooroordelen over bowlingbanen even opzij. Dronepiloot en filmmaker Jay Christensen heeft namelijk de vetste indoor dronevideo gemaakt die je ooit hebt gezien. Timing, choreografie, soundtrack: alles klopt als een bus. Wereldwijd wordt de video de hemel ingeprezen, met miljoenen views tot gevolg.

Right Up Our Alley

De video met als titel ‘Right Up Our Alley’ werd gemaakt in opdracht van Bryant-Lake Bowl in Minneapolis. De bedoeling was om de bowlingbaan op een leuke manier in beeld te brengen en daarmee aandacht te vestigen op het bedrijf. Met behulp van een CineWhoop (een klein formaat FPV drone) werd de bowlingbaan van alle kanten gefilmd. Het resultaat is adembenemend, tot en met de spectaculaire climax aan toe.

Voor de geïnteresseerden: de vlucht werd in één keer uitgevoerd, na negen mislukte eerdere pogingen. In de soundtrack zijn geluidsfragmenten uit de bowlingklassieker ‘The Big Lebowsky’ te horen. De drone overleefde de dramatische crash op het eind: “een drone als deze kan best een stootje hebben”, aldus de dronepiloot.

Inmiddels is de video wereldwijd viral gegaan en wordt door iedereen de hemel ingeprezen. Alleen al op YouTube is de video binnen een paar dagen tijd een half miljoen keer bekeken, en op andere sociale media vergaarde de video nog veel meer views. Zelfs professionele filmregisseurs laten zich vol lof uit over het resultaat. Zo wil Marvel-filmregisseur James Gunn graag samenwerken met de dronepiloot voor de opnamen van Guardians of the Galaxy Vol. 3.

FPV in opmars

Je kunt rustig stellen dat FPV dronevliegen – mede door dit soort video’s en de recente introductie van de DJI FPV drone – aan een gigantische opmars bezig is. Bijkomend voordeel: bij het indoor vliegen met een CineWhoop heb je geen last van regelgeving, en je kunt er ook weinig schade mee veroorzaken als je een keer ergens tegenaan vliegt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: vetste indoor dronevideo *ooit* toont bowlingbaan van alle kanten

 • Ach, dit is puur een kwestie van een redelijk doorsnee FPV video die onder ogen komt van iemand die zoiets nog nooit heeft gezien en heel veel volgers heeft en er vervolgens voor zorgt dat deze video viral gaat. Naar FPV maatstaven is dit een prima video, maar verre van speciaal of baanbrekend.

  Steker nog geef mij toegang tot een vergelijkbare bowlingbaan, wat figuranten en een paar uur de tijd en ik schiet een nettere video met betere visuals en sound effects. Challenge accepted!

  Sander Sassen
  CinePilot | FPV.drone.cinematic
  FPV droneshots – Filmmaking
  Web: http://www.cinepilot.nl

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier