Video

Kijken: drone scheert rakelings over lavastroom IJsland

De IJslandse fotograaf en dronepiloot Bjorn Steinbekk legde met zijn kersverse DJI FPV drone een bijzonder indrukwekkend natuurverschijnsel vast. In het zuidwesten van IJsland vloog hij namelijk rakelings over een lavastroom uit de onlangs uitgebarsten vulkaan Fagradalsfjall. Op het eind vliegt hij zelfs vlak over de vuurspuwende krater. “Ik dacht echt dat ik mijn drone nooit meer terug zou zien, maar man, wat was het spannend om dit vast te leggen!!!”, aldus Bjorn.

Drone heeft het overleefd

Wonder boven wonder overleefde de drone niet alleen de extreme hitte (lava kan temperaturen bereiken tot 1.250° Celsius), hij slaagde er ook in om zijn drone langs de door de lucht vliegende brokken magma te sturen. Steinbekk bevestigde aan DPReview dat de drone het heeft overleefd. “De drone is prima, geen kras erop. Om heel eerlijk te zijn, ik besloot gewoon om vol gas te geven en te kijken wat er zou gebeuren. In het ergste geval zou ik een drone verliezen, in het beste geval, deze geweldige beelden krijgen.”

Dezelfde videomaker plaatste later nog een video van de actieve eruptie op IJsland. Voor deze beelden maakte hij gebruik van een gewone cameradrone. Ook deze beelden zijn zeer indrukwekkend te noemen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier