#advProProductnieuws

Fusion Engineering presenteert Reflex IM flight controller

De Delftse startup Fusion Engineering heeft de release aangekondigd van hun eerste product: het Fusion Reflex Introductory Model. Het gaat om een prototype van een flight controller die drones robuuster en veiliger moet maken. Aan de hand van feedback van eindgebruikers wordt de flight controller verder uitgebreid met nieuwe veiligheidsfuncties.

Veiligheid voorop

De ontwikkeling van de Fusion Reflex flight controller voor commerciële drones heeft drie jaar in beslag genomen. De missie van het team: dronevluchten zonder crashes. Met behulp van nieuwe besturingsalgoritmes zorgt de Reflex flight controller voor ongekende veiligheid tijdens het opstijgen, vliegen en landen.

“Met onze flight controller kunnen drones vliegen onder heftiger weersomstandigheden, zijn ze beter bestand tegen plotselinge veranderingen in de omgeving zoals windstoten, en kunnen ze áls er iets misgaat, alsnog veilig en gecontroleerd landen. Hierdoor kunnen dronefabrikanten hun drones bruikbaar maken voor een breder scala aan operaties”, zegt CEO Robert Crone.

Fusion Engineering ontwierp de Reflex met het oog op betrouwbaarheid en flexibiliteit, en maakte hem toepasbaar in de meeste multirotor-droneconfiguraties. De kracht van de Reflex zit ‘m in de software. Deze is helemaal vanaf nul opgebouwd in de Rust-taal en gebruikt een geïsoleerde modulaire softwarearchitectuur, wat betekent dat softwarefouten geen kettingreactie kunnen veroorzaken en kritische processen kunnen uitschakelen.

Leren van gebruikers

De bedoeling van Fusion Engineering is om te leren van de eindgebruikers. Crone: “Door eerst het introductiemodel op de markt te brengen, kunnen we leren van drone-ontwikkelaars door naar hun feedback te luisteren. Gebruikers krijgen als eerste de beschikking over de verbeterde veiligheidsfuncties, zoals disturbance rejection en het elimineren van single points of failure in het aandrijfsysteem met fout-tolerante besturing.”

Naast het vrijgeven van het prototype van de Reflex IM om zodoende feedback te kunnen ontvangen, test het team de flight controller bij verschillende Europese dronefabrikanten, zoals de Zwitserse dronefabrikant Dronistics en de Noorse ontwikkelaar Ventilo. De Reflex zal ook worden ingezet in het Nederlandse AIRTuB-programma, waar een drone wordt ontwikkeld voor inspecties en onderhoud van windturbinebladen.

Crone: “Ik ben er trots op te zien hoe ver we tot nu toe als team zijn gekomen. Flight control is een van de meest complexe uitdagingen voor een dronefabrikant. Met de Reflex maken we het gemakkelijk om een ​​drone de lucht in te krijgen terwijl we ervoor zorgen dat hij veilig is voor alle betrokken partijen.”

Bestellen

Het Fusion Reflex-introductiemodel kan per direct worden besteld via fusion.engineering. De verzending begint binnenkort.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier