Pro

AirHub sluit samenwerking met Altitude Angel voor dynamische dronekaart

Dankzij een nieuwe samenwerking met Altitude Angel biedt het vluchtplanningsplatform AirHub nu altijd de meest recente luchtruiminformatie, waaronder waaronder Airspace Alerts tijdens de vlucht en een functie die ervoor zorgt dat dronevluchten veilig ingepland kunnen worden zonder dat er conflicten ontstaan met andere vliegroutes. Ook ondersteunt de app nu live video streaming vanuit de drone.

Vluchtplanning en conflictoplossing

De integratie van het GuardianUTM airspace management platform van Altitude Angel moet ervoor zorgen dat professionele operators eenvoudig vluchten kunnen inplannen, waarbij er direct informatie wordt getoond over het betreffende luchtruim. Ook is het mogelijk om het vliegplan direct te delen met de autoriteiten via de U-space interface. Geplande trajecten worden ook gedeeld met de Strategic Conflict Resolution Service (CRS) van Altitude Angel, om te voorkomen dat er conflicten ontstaan.

Volgens Stephan van Vuren van AirHub komt de samenwerking direct ten gunste aan gebruikers van de app. “Altitude Angel wordt algemeen erkend als de meest nauwkeurige gegevens- en serviceprovider in de branche en via hen kunnen we onze klanten de meest nauwkeurige en actuele informatie bieden die er is.”

Streaming video

De nieuwe versie van de iOS app maakt het ook mogelijk om live videobeelden te streamen naar collega’s op kantoor. Het is nu mogelijk om een DJI drone te koppelen aan de app en live de videostream vanuit de drone naar het AirHub Dashboard sturen. Met deze functie krijgt men op afstand inzicht in de drone-operaties in het veld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier