Gerucht

DJI Air 2S krijgt 1” sensor en ADS-B ontvanger

De aanstaande DJI Air 2S krijgt de beschikking over een 1” sensor met een resolutie van 20 megapixels en een ADS-B ontvanger. Dat valt af te leiden uit een videoteaser die op Twitter is verschenen. Verdere specificaties en een releasedatum zijn nog niet bekend, maar aangezien de drone al geregistreerd is bij de Amerikaanse telecomautoriteit FCC, valt een zeer spoedige introductie niet uit te sluiten – mogelijk al op 15 april.

1″ sensor, 20 megapixels

De video werd voor het eerst gedeeld door het Chinese twitteraccount Kanzhaji. Onduidelijk is of het om een vroegtijdig uitgelekte versie van een officiële videoteaser gaat, maar daar heeft het wel alle schijn van – of iemand heeft heel erg zijn best gedaan op een knap gemaakte 3D visualisatie.

Ongebruikelijk voor DJI is dat de drone in de teaser vrij goed in beeld komt, en dat er ook een aantal specificaties te zien zijn. Zo zou de camera een 1” sensor met 20 megapixel resolutie hebben en zou de drone beschikken over een ADS-B ontvanger (AirSense), om te waarschuwen voor naderende bemande luchtvaartuigen. Opvallend is dat de merknaam ‘Hasselblad’ niet te zien is op de cameramodule. 

Een ander gegeven dat afgeleid kan worden uit de video betreft de aanwezigheid van obstakeldetectie, in ieder geval in voor- en achterwaartse vliegrichting. Ook zijn er sensoren zichtbaar die schuin omhoog gericht zijn. Verder is de drone naar het schijnt voorzien van OcuSync 3.0 voor de beeldoverdracht. 

Kruising tussen M2P en MA2

Mogelijk positioneert DJI de Air 2S als een kruising van de Mavic 2 Pro en de Mavic Air 2. Een drone met een 1” sensor en een gewicht van rond de 500 gram zou erg interessant kunnen zijn, zeker als DJI erin slaagt om het toestel een C1-label mee te geven, zodat ermee in Open subcategorie A1 gevlogen kan worden. 

DJI Air 2S Specs (onbevestigd)

 • Gewicht: ca. 600 gram
 • Camera: 1″ Sony IMX383 sensor
 • Fotoresolutie: 20 megapixels
 • Video: 4K bij max 60 fps, diafragma: f/2,8 (fixed), HDR video, max kleurdiepte: 10 bits
 • 8K hyperlapse
 • Max snelheid: 19 meter/sec (ca. 68 km/uur)
 • Batterijcapaciteit: 3.500 mAh
 • Dataoverdracht: OcuSync 3.0
 • Intelligent flight modes: Spotlight 2.0, Point of Interest 3.0, ActiveTrack 4.0, Master Shots
 • Vliegveiligheid: obstakeldetectie aan voor-, boven en achterzijde, AirSense (ADS-B ontvanger)
 • Mogelijk compatibel met DJI FPV Goggles V2 van de DJI FPV drone
 • EASA Cx label: nee (tot 1-1-2023 bruikbaar in Open subcategorieën A2 en A3, daarna alleen in A3)

De DJI Air 2S Fly More Combo

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier