Kijken: Vancouver als miniatuurwereld in dronevideo ‘Vantage’

In de afgelopen paar maanden heb je op Dronewatch diverse dronevideo’s voorbij zien komen met het tilt-shift effect, ook wel het ‘Madurodameffect’ genoemd. Door het toepassen van een selectieve blur lijkt het alsof je naar een levensechte modelspoorbaan kijkt. De dronevideo ‘Vantage’ van Jack Dunn / Video Exposure is zo’n video, met de Canadese stad Vancouver als decor.

Grote stad in miniatuur

Uit de beschrijving bij de video: “Deze korte film betreft een grote stad in miniatuur. De video werd gedurende een jaar in Vancouver opgenomen vanuit vele verbluffende perspectieven. De betoverende beelden bieden een ander perspectief op wat het betekent om in een grote metropool te leven.”

Het miniatuureffect werd extra benadrukt door de beelden een stop-motion effect mee te geven. Ook maakte de maker gebruik van zogenaamde depth maps om het tilt-shift effect selectief toe te passen, waardoor het effect extra tot uitdrukking komt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier