Dronefotografie

Kijken: kunstenaar creëert gedetailleerde lichttekening met behulp van vijf drones

Light painting met drones is een fascinerende tak van sport. In essentie komt het neer op het zorgvuldig inprogrammeren van de waypoints en vervolgens met lange sluitertijd een foto maken van de bewegingen van de drone. Kunstenaar Frodo Álvarez van Children of Darklight tilt het genre naar een heel nieuw level met zijn gedetailleerde lichttekening van een voetballer.

Light painting

Álvarez is al sinds 2009 bezig met light painting. Eerst voor de hobby, maar sinds 2015 ook professioneel. Daarbij maakt hij regelmatig gebruik van drones, om ook in de derde dimensie te kunnen werken. Vanwege die ervaring kwam creatief bureau Creartys al snel uit bij Álvarez met de vraag of het mogelijk was om een voetballer in de lucht te tekenen.

Voor het project schakelde Álvarez de hulp in van UMILES Drone Light Show. “Ze hebben uitstekend werk verricht bij het programmeren van de drones. De uitdaging was dat we slechts vier of vijf pogingen zouden hebben om de scène in te kaderen, de balvorm goed te krijgen, met diepte en perspectief te spelen – afhankelijk van de afstand tot de camera op de grond – en om de getekende lijnen goed belicht te krijgen”, vertelt Álvarez aan PetaPixel.

Vijf drones

Er waren uiteindelijk vijf drones nodig om de tekening te maken om de juiste belichting te verkrijgen. Dankzij de meerkleurenleds in de drones kon de figuur meerdere kleuren krijgen. De drones moesten zorgvuldig worden geprogrammeerd zodat ze de tekening perfect zouden kunnen herhalen voor elk van de vier pogingen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Kijken: kunstenaar creëert gedetailleerde lichttekening met behulp van vijf drones

  • Helaas gaat de drone geen CX label hebben wat in 2023 verplicht is.

    Ik wacht wel gewoon tot 2023 dat alles goed en duidelijk is geregeld. En pas rond die tijd ga ik overwegen om een drone certificaat te nemen (wat misschien dan ook weer met nieuwe regeltjes zou zijn)

    Beantwoorden
  • Ik koop voorlopig, totdat er drones met Cx label op de markt zijn, geen nieuwe drone!~Ik heb nu een Mavic Pro die het nog steeds heel goed doet!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier