Voetballer trapt drone met beledigend spandoek kapot

In Argentinië vond afgelopen weekend een opmerkelijk incident met een drone plaats. Tijdens een voetbalwedstrijd kwam een drone boven het veld hangen met daaraan een spandoek met beledigende teksten erop. Voetballer Pablo Pérez van Newell’s Old Boys bedacht zich geen moment en trapte de drone aan gruzelementen, nadat een medespeler de drone met spandoek en al uit de lucht had getrokken.

Naar de zijlijn

Het incident vond plaats tijdens een wedstrijd tussen Rosario Central en Newell’s Old Boys. Op een goed moment komt er een drone met spandoek laag boven het veld hangen. Te zien is hoe Rosario-speler Lucas Gamba aan het spandoek trekt en daarmee de drone van het type DJI Phantom naar de grond haalt, om er vervolgens mee naar de zijlijn te lopen.

Tegenspeler Pablo Pérez is niet bepaald gecharmeerd door de actie, en trapt de drone aan gruzelementen. Niet dat de wedstrijd daardoor gunstig afloopt: Newell’s – de club van wijlen voetballegende Diego Maradona – moet het uiteindelijk doen met een eindstand van 0-3.

Soortgelijk incident

Het is overigens niet voor het eerst dat er een voetbalmatch onderbroken moet worden doordat er een drone met een spandoek boven het veld vliegt: al in 2014 vond een soortgelijk incident plaats tijdens een wedstrijd tussen Spakenburg – IJsselmeervogels.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!