ProProductnieuws

Sky Drone introduceert ready-to-fly 5G drone voor BVLOS missies

Het in Hong Kong gevestigde bedrijf Sky Drone brengt als eerste dronefabrikant ter wereld een ready-to-fly drone die via 5G bestuurd wordt op de markt, de Sky Drone Mk1. Volgens Sky Drone komt BVLOS vliegen hiermee weer een stap dichterbij. Het toestel weegt minder dan 4 kg en biedt een vliegtijd van 45 minuten. De drone kan worden aangestuurd met behulp van verschillende grondstations.

Sky Drone Mk1

Sky Drone is gespecialiseerd in drone-connectiviteitstechnologie en is de afgelopen jaren naar eigen zeggen toonaangevend geweest op het gebied van 4G / LTE-apparatuur voor drones. Sinds enige tijd ontwikkelt het bedrijf ook 5G netwerkapparatuur, om zodoende lange-afstandsvluchten mogelijk te maken. Onlangs sloot Sky Drone hiertoe een samenwerkingsverband met het Duitse Droniq (een joint venture van Duitse luchtverkeersleiding en Deutsche Telekom).

De nieuwe Sky Drone Mk1 heeft een maximale vliegtijd van 45 minuten. Het maximaal startgewicht (MTOM) is 3,4 kg. Sky Drone Mk1 wordt bestuurd vanaf een pc of tablet-gebaseerd grondstation met een optionele joystick / gamepad-controller. Er is geen traditionele controller vereist voor de besturing: alle besturingscommando’s worden via het 4G/5G netwerk verzonden. Het systeem is compatible met ground control software zoals QGroundControl en Mission Planner.

RTK GPS en FLARM

De drone is standaard voorzien van een 4K/20 megapixel camera. Live videobeelden worden in HD kwaliteit overgebracht via het mobiele netwerk. Ten behoeve van de navigatie beschikt de drone over RTK GPS. Optioneel kan de drone worden voorzien van een FLARM collision avoidance systeem.

Om verbinding te maken heeft de drone een data-enabled simkaart nodig. Sky Drone Mk1 heeft wereldwijde compatibiliteit met mobiele netwerken, waaronder grote providers in alle landen over de hele wereld. De drone is al verzonden naar internationale pre-orderklanten voor industrieel, commercieel en overheidsgebruik.

“Sky Drone Mk1 is een belangrijke mijlpaal in de evolutie van autonoom vliegende drones. Het is nu mogelijk om bij ons een 5G drone vliegklaar te bestellen. Het toestel komt van de plank en kan overal ter wereld worden ingezet”, aldus Boris Boege, CEO van Sky Drone.

Sky Drone Mk1 wordt wereldwijd verzonden en kan worden besteld via de Sky Drone-website op www.skydrone.aero.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier