Incident

Twee mannen aangehouden tijdens zoektocht naar drone op Twente Airport

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagmiddag twee mannen aangehouden die op het terrein van luchthaven Twente aan het zoeken waren naar een drone die eerder die dag op het terrein was neergekomen. Dat meldt 112Twente. Eén van de mannen was tijdens de zoektocht over het hek geklommen en bevond zich op verboden gebied.

Onduidelijk is nog waar de mannen precies aan het vliegen waren en wat de reden was dat de drone op het luchthaventerrein belandde. Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau om proces-verbaal op te maken.

In het gebied rondom de luchthaven is het verboden om met drones te vliegen indien men in de Open categorie opereert. Het gaat weliswaar niet om gecontroleerd luchtruim, maar om een zogenaamde Aerodrome Traffic Zone (ATZ) waar in principe radiocontact vereist is (RMZ).  In apps zoals GoDrone en Aeret wordt het gebied duidelijk aangemerkt als no-flyzone.

Het luchtruim rondom vliegveld Twente. Bron: Aeret

(coverfoto: Jos @ FPS-Groningen, CC-BY)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier