Productnieuws

Autel Robotics brengt Smart Controller voor EVO II op de markt

Dronemaker Autel Robotics heeft onlangs een Smart Controller aangekondigd voor de EVO II-serie drones. Het gaat om een controller met een groot ingebouwd 7,9” Retina-display. Opvallend is de hoge lichtopbrengst: maar liefst 4x zo fel als het scherm van een gewone smartphone. Daardoor is het scherm ook in daglicht goed af te lezen.

Smart Controller

Vorig jaar presenteerde Autel de EVO II-serie drones (review), als alternatief voor de Mavic 2-serie van DJI. Standaard wordt de EVO II geleverd met een controller waarop de gebruiker een smartphone of tablet dient te bevestigen. In navolging van DJI komt ook Autel nu met een Smart Controller met ingebouwde display.

De Autel Robotics Smart Controller is in staat om het live camerabeeld vanuit de drone in 1080p HD resolutie te tonen. Het bereik van de controller bedraagt ca. 13 km. Dankzij dual band ondersteuning en automatische frequentieselectie kan de Smart Controller ook gebruikt worden in een omgeving met veel interferentie.

7,9” display

De Smart Controller is voorzien van een groot 7,9” Retina-display, met een resolutie van 2.048×1.536 pixels. Het scherm heeft een helderheid van maar liefst 2.000 nits: 2x zo fel als DJI’s Smart Controller, en 4x zo fel als het scherm van een gewone smartphone. Dat betekent dat het scherm ook bij daglicht goed afleesbaar is.

Ondanks de grote helderheid doet de Smart Controller 4,5 uur op een acculading. De accu heeft een capaciteit van 5.800 mAh. Opladen duurt ongeveer twee uur. Opmerkelijk is het grote temperatuurbereik van de accu: de Smart Controller kan van -20 tot +40 ºC gebruikt worden.

CPU, opslag en aansluitingen

De Autel Robotics Smart Controller wordt aangedreven door een Samsung Exynos 8895 8-core processor. Deze heeft voldoende snelheid om 4K 60 fps video weer te geven. Als besturingssysteem voor de Smart Controller heeft Autel voor Android gekozen, en daar een eigen interface overheen gelegd. Gebruikers kunnen ook apps van externe ontwikkelaars gebruiken op de Smart Controller.

Aan geheugen heeft de Smart Controller geen gebrek: er is voorzien in 128 GB intern geheugen, en er kan 1 TB geheugen toegevoegd worden middels een SD kaart. Gebruikers kunnen zowel flight logs als media (foto’s, video) opslaan in het geheugen.

De antennes zijn eenvoudig afneembaar. Dankzij HDMI, USB-A en USB-C poorten is het mogelijk om een extern scherm aan te sluiten op de Smart Controller. Ook is het mogelijk om livestreams te verzorgen door de Smart Controller aan te sluiten op een 4G/5G module.

Prijs en beschikbaarheid

De Autel Robotics Smart Controller biedt indrukwekkende features, maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan: het device kost 1.199 dollar. De Smart Controller kan momenteel via de webshop van Autel Robotics gereserveerd worden, een leverdatum is nog niet bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier