Pro

Sony toont nieuwe footage gemaakt met Airpeak drone en Alpha 7S III

Elektronicafabrikant Sony werkt hard aan de release van de nieuwe Airpeak drone, die gericht is op professionele filmmakers en luchtfotografen. In een nieuwe demoreel laat Sony een aantal opnamen zien die met de nieuwe drone gemaakt zijn, in combinatie met een Alpha 7S III full frame camera. Die werd voor de gelegenheid voorzien van de onlangs gepresenteerde FE 14mm f/1.8 GM lens.

Veldtest

De demoreel werd opgenomen tijdens veldtesten met de nieuwe drone op het Japanse eiland Iriomote. Voor het maken van de opnamen werd een prototype van de aankomende Airpeak drone gebruikt, in combinatie met een Gremsy gimbal en een Sony Alpha 7S III met de onlangs aangekondigde lichtsterke FE 14mm f/1.8 GM groothoeklens.

Op de beelden is te zien hoe de drone door een aantal relatief krappe settings wordt gestuurd. Onduidelijk is of de drone daarbij zelf de omgeving in de gaten houdt om te voorkomen dat er takken worden geraakt, of dat de piloot volledig in control is. Daarnaast zijn er een aantal shots te zien die overduidelijk gemaakt zijn middels een dual operator setup, waarbij de camera los van de drone wordt bestuurd door een tweede persoon.

Volgens Sony is er in de afgelopen maanden veel feedback verzameld vanuit de doelgroep, om zodoende zowel de hardware als software te verbeteren. Daarnaast werden er testen uitgevoerd onder uitdagende omstandigheden, zoals gesimuleerde harde wind. Ook zoekt het bedrijf professionele drone-operators in de VS en in Japan om verdere feedback te verkrijgen.

AI

De Sony Airpeak moet de kleinste en lichtste RTF multirotor drone worden die in staat is om een Sony Alpha camera te dragen. Tijdens de aankondiging onderstreepte Sony de toepassing van AI (kunstmatige intelligentie) in het platform, maar het is nog niet duidelijk hoe dit tot uitdrukking komt in de besturing van de drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier