Achtergrond

Eerste KNVvL-webinar over drones in teken van regelgeving, fotografie&video en drone delivery

Donderdagavond 27 mei organiseerde de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart vanuit haar nieuwe studio in het KNVvL-hoofdkantoor in Woerden een eerste webinar over drones. Samen met drie gasten werden uiteenlopende onderwerpen besproken, variërend van technologie en regelgeving, fotografie en video, tot drone delivery en reddingswerk. Heb je de webinar gemist? Je kunt deze nu online terugkijken.

Eerste webinar drones

Voor deze eerste KNVvL-webinar gewijd aan drones ontvingen de presentatoren (tevens bestuursleden van de KNVvL afdeling Drones) Coleta Azzara’ en Ingo Kroon drie dronepiloten met ieder hun eigen specialisatie: freelance fotografe en videomaakster Lonneke Tubbing, John Troch van DroneQ Robotics en Wiebe de Jager van Dronewatch.

Het eerste gedeelte van de webinar stond in het teken van de technologische ontwikkelingen en recente veranderingen op het gebied van regelgeving, en wat dat betekent voor dronevliegers. Daarna vertelde Lonneke Tubbing over de creatieve aspecten van het fotograferen en filmen met een drone. John Troch tenslotte vertelde over de ontwikkelingen op het gebied van offshore drone delivery en de inzet van drones door de reddingsbrigade.

Tijdens de webinar werd er uitgebreid ingegaan op vragen van kijkers. Voor een groot deel gingen die over de nieuwe Europese regelgeving, en dan met name over de overgangssituatie. Niet alle vragen konden worden behandeld, maar de KNVvL-bestuursleden hebben beloofd de resterende vragen achteraf alsnog te zullen beantwoorden.

Terugkijken

Hieronder kun je het webinar integraal terugkijken. Ga er goed voor zitten, want de uitzending duurde ruim 2 uur. In de toekomst wil KNVvL vaker webinars organiseren met drones als onderwerp. Mocht je daar als gastspreker een bijdrage aan willen leveren, dan nodigt het bestuur van de KNVvL afdeling Drones je van harte uit om contact op te nemen via drones@knvvl.nl, of kijk op knvvl.nl/drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier