ProProductnieuws

Parrot hint op nieuwe drone voor fotogrammetrietoepassingen

De Franse dronefabrikant Parrot introduceert op 30 juni aanstaande een nieuw model drone. Dat blijkt uit een teaser die het bedrijf heeft rondgestuurd aan haar relaties. Uitgebreide productspecificaties ontbreken, maar duidelijk is wel dat het systeem is gebaseerd op opensourcesoftware en autonoom vluchten kan uitvoeren ten behoeve van fotogrammetrie. Ook benadrukt Parrot de informatieveiligheid.

Robotics take flight

Het motto van de productlancering is “Robotics take flight’. Gezien de toenemende focus van Parrot op het B2B -segment gaat het zeker niet om een drone die bedoeld is voor consumenten. Mogelijk gaat het om een nieuwe toevoeging aan de bestaande Anafi-lijn, maar niet uit te sluiten valt dat het om een geheel nieuw platform gaat.

In de teaser benoemt Parrot de volgende highlights:

  • New communication standard
  • Open to developers
  • Full open-source app
  • Autonomous photogrammetry
  • New cyber security

Dat Parrot hamert op cyber security is op zich niet opzienbarend: ten tijde van de introductie van de Anafi USA probeerde het bedrijf zich daarmee al op vrij agressieve wijze te onderscheiden van marktleider DJI. Wel opmerkelijk is de focus op autonome fotogrammetrie. Dit is een domein waarin met name het Amerikaanse Skydio zich de laatste tijd flink profileert, met 3D Scan. Het lijkt erop dat ook Parrot in dit toepassingsgebied meer voet aan de grond wil krijgen, gezien ook de eerdere acquisitie van softwarebedrijf Pix4D.

Veel vragen

Verder zijn er nog veel vragen over de aankomende drone. Zo is onduidelijk of het om een geheel nieuw model gaat of om een aangepaste Anafi, wat het gewicht wordt van het nieuwe systeem, en of de drone al dan niet zal gaan beschikken over een Cx label. Deze en andere vragen zullen hopelijk tijdens de productaankondiging op 30 juni om 16:00 beantwoord worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier