Pro

ADW Hybrid 2021 verschuift naar januari 2022

Het internationale platform voor Urban Air Mobility, Amsterdam Drone Week, verschuift dit jaar naar januari 2022. De organisatie heeft in nauw overleg met haar partners European Union Aviation Safety Agency (EASA) en Commercial UAV Expo besloten om het event te verschuiven naar begin januari mede door de impact van Covid-19 op het reizen en de event industrie. Deze nieuwe datum geeft partners, sprekers en bezoekers meer zekerheid om naar Amsterdam af te kunnen reizen en samen te komen met de complete UAM community.

“Hoewel de online georganiseerde ADW Hybrid 2020, onder de gegeven omstandigheden, een succes was, geven we toch echt de voorkeur om deze snel groeiende industrie rondom drones en onbemande luchtvoertuigen live samen te laten komen,” zegt Paul Riemens, CEO RAI Amsterdam. “Mensen samenbrengen zit in het DNA van RAI Amsterdam. Om dat zo goed en zo veilig mogelijk te kunnen faciliteren, zullen we ADW Hybrid daarom eenmalig verzetten naar januari 2022.

“Innovative Air Mobility is een belangrijk werkgebied voor EASA. We werken aan de invoering van de regelgeving en certificering van deze compleet nieuwe vliegtuigtypes”, zegt Patrick Ky executive director van EASA. “De High Level Conference op ADW is een belangrijk platform voor discussies met belanghebbenden voor deze ontwikkelingen.”

ADW Hybrid 2021 wordt verplaatst naar 18 tot en met 20 januari 2022. Het zal een hybride event worden, dat zowel live als online te bezoeken is. Drie dagen lang is er een uitgebreid inhoudelijk programma met live en online matchmaking mogelijkheden. Nieuw zijn de online speed netwerk sessies, die live het netwerken nabootsen in een online omgeving. Er zullen 2 podia zijn waar het programma dagelijks live wordt gestreamd voor de online bezoekers. De EASA High Level Conference on Drones wordt gehouden op 18 en 19 januari en de Commercial UAV EXPO Europe op 19 en 20 januari.

Zoals voorgaande jaren, zal Amsterdam Drone Week nauw samenwerken met de mobiele operators, GSMA, luchtverkeersleiders CANSO en GUTMA, de Europese Commissie, verschillende Europese steden verenigd in het EIP-SCC netwerk, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, lokale luchtvaartautoriteiten en ruimtevaartbedrijven zoals EASA, CAAS, FAA, NASA en NLR. En voor de eerste keer dit jaar zal ook de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) deelnemen aan het evenement.

EASA High Level Conference on Drones

Het hoofdthema van de EASA High Level Conference on Drones wordt ‘UAM becoming a reality’. De hoofd onderwerpen zijn: Multi-Level Governance of Urban Skies; Integratie van nieuwe toetreders in Urban Airspace en U-space-ATM integratie; Mobiliteit Hubs: drone & eVTOL landingsplaatsen en vertiports. Ook zal de uitkomst van de EASA studie over sociale acceptatie en de status van de implementatie van de belangrijkste resultaten ter discussie komen. Verder zijn er presentaties en discussies over concrete projecten. Aangevuld met technische en educatieve sessies, workshops, en ronde tafel sessies over onder andere de toepassing van de richtlijnen voor ontwerpverificatie van UAS, technische richtlijnen voor vertiports, counter drone technologie en U-Space technologie implementatie.

Commercial UAV Expo Europe

ADW Hybrid wordt tegelijkertijd georganiseerd met Commercial UAV Expo Europe. Op 19 en 20 januari 2022 zullen alle partijen vanuit de verticale industrieën zichzelf presenteren op de beursvloer. Voor bezoekers is er een inhoudelijk programma over drones in de bouw, pakketbezorging, energie, agricultuur, infrastructuur & transport, publieke veiligheid & nooddiensten en landmetingen.

Amsterdam Drone Week agenda 2021 en 2022

Voorafgaand aan ADW Hybrid 2021 zijn twee ADW online Industry updates gepland. De eerste Industry update staat 1 juli op de agenda en gaat over Urban Air Mobility en de rol van steden met in de middag een Nederlands programma over de Nederlandse Drone Agenda. Op 9 september staat de tweede Industry update op de agenda waarbij we inzoomen op Amerika in nauwe samenwerking met Commercial UAV Expo Americas. De ADW Hybrid 2022 editie is weer eind 2022, van 29 november tot 1 december 2022. Voor meer informatie bezoek: www.amsterdamdroneweek.com

 

 

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier