DJI brengt instapmodel Mini SE uit in de VS

Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven heeft DJI in de VS een nieuw model drone geïntroduceerd, de Mini SE. Het lijkt te gaan om de oorspronkelijke Mavic Mini, maar dan met de controller van de Mini 2. De drone is opgedoken op de website van de Amerikaanse winkelketen Walmart. De verkoopprijs is nog niet bekend, maar voor de hand ligt dat het om een nieuw instapmodel gaat.

Special Edition

Het idee om een goedkopere Special Edition-uitvoering uit te brengen op basis van een iets ouder model heeft DJI handig afgekeken van andere elektronicafabrikanten zoals Apple (denk aan de iPhone SE). Je neemt een product van de vorige generatie, voert een paar upgrades door en voilà: je hebt een nieuw instapmodel gecreëerd zonder dat je daar als fabrikant grote investeringen voor hoeft te doen.

De Mini SE volgt precies deze productstrategie. De drone zelf lijkt qua uiterlijk en specs precies op de oorspronkelijke Mavic Mini, inclusief het gewicht van 249 gram en de maximale videoresolutie van 2,7k. De controller lijkt op het eerste gezicht dezelfde als die van de Mini 2 en de Air 2S, maar maakt gebruik van wifi in plaats van het stabielere OcuSync.

Specificaties

De specificaties op een rijtje, zoals die vermeld staan op de website van Walmart:

 • Single frequency
 • 1/2.3 12M pixel
 • resolution 2.7K
 • 3-axis gimbal
 • Photo mode: Single Shot and Interval
 • Photo Resolutions: 4:3 4000×3000 16:9 4000×2250
 • Video Resolutions: 2.7K: 2720×1530 25/30p FHD: 1920×1080 25/30/50/60p
 • QuickShot modes : Dronie, Circle, Helix, and Rocket
 • Remote Controller: 720p/30fps
 • Auto Exposure Bracketing (AEB): 3 bracketed frames at 2/3 EV Bias
 • Medium Interference (suburban landscape, open line of sight, some competing signals): Approx. 6 km

Verkoopprijs

Helaas is nog niet bekend wat de verkoopprijs wordt van de DJI Mini SE, en of deze ook in de EU uitgebracht zal worden. Voor de hand ligt dat de Mini SE een stuk goedkoper wordt dan de Mini 2. Mogelijk wil DJI op die manier opkomende concurrenten in dit marktsegment bij voorbaat de wind uit de zeilen nemen.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!