#advPro

Vragen over de EU regelgeving of omzetting vergunningen? Stel ze in de aanloop naar de ADW Industry Update

Op 1 juli aanstaande presenteert Amsterdam Drone Week een online Industry Update. In de ochtend is die gericht op een internationaal publiek, ‘s middags volgt een gedeelte speciaal voor de Nederlandse markt: De Nederlandse Drone Agenda. Drone-operators en andere belanghebbenden kunnen tot 16 juni alvast vragen indienen die meegenomen worden in de voorbereiding.

Nederlandse Drone Agenda

Het middaggedeelte van de Industry Update van Amsterdam Drone Week begint om twee uur. Moderator Tineke Bakker-Van der Veen interviewt dan Paul van Koningsbruggen Director Mobility TNL/Technolution over de opbrengsten van de landelijke inventarisatie door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gevolgd door een rondetafelgesprek over de focuspunten van de Nederlandse Drone Agenda, het belang van Publiek Private Samenwerking en de rol van een Dutch Drone Council. Gasten zijn vertegenwoordigers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Dutch Drone Delta, DCRO, de gemeente Enschede en Jan Willem de Kleuver, TwynstraGudde.

Joost Vreeken zal vervolgens namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het nieuwe test- en experimenteerkader presenteren en uitleggen wat dit betekent voor de Nederlandse dronesector.

Later in de middag is het de beurt aan stad en regio. De gemeenten Heerlen en Den Haag, de provincie Friesland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan in discussie over ambities, toepassingen met drones en de impact van de zogenoemde derde dimensie op de locale overheden.

Het programma wordt aangevuld met een aantal use-cases van eigen bodem, waaronder de NLR HYDRA waterstofdrone en het Drone2Go project.

Vraag- en antwoordsessies

De Industry Update eindigt met een drietal vraag- en antwoordsessies waarin plek is voor 50 deelnemers per sessie. Er zullen vragen beantwoord worden over EU-regelgeving (ministerie van IenW), de omzetting van vergunningen (ILT), de inzet van drones bij beheer van weg, waterweg en water (Platform WOW) en verschillende use-cases.

Tot en met 16 juni is het mogelijk om vragen in te dienen bij de organisatie, die meegenomen worden in de voorbereiding van deze drietal vraag- en antwoordsessies. Dat kan via deze survey.

Programma en registreren

Bekijk hier het complete programma van het Nederlandse programma tijdens de ADW Industry Update. Gratis registreren voor het online evenement kan via dit formulier.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier