Video

Kijken: nieuwe Porsche-commercial is één groot FPV-festijn

Autofabrikant Porsche heeft van de week een nieuwe commercial online gezet. Normaal gesproken niet iets om veel aandacht aan te besteden, want zo’n Taycan Cross Turismo is toch niet te betalen voor de meesten onder ons. Maar voor de productie van deze reclame werd niemand minder dan droneheld Johnny FPV gevraagd. Genoeg reden om alsnog enthousiast te worden!

IJsmeer en woestijn

Voor de opnamen van de Drive2Extremes-campagnevideo werden twee uitersten qua klimaat aangedaan: een circuit op een diepbevroren meer in Finland en een exacte replica van dat circuit temidden van de zinderende zandduinen van de Liwa-woestijn in de Verenigde Arabische Emiraten. Kortom: houd je van auto’s en/of van FPV, dan is de Drive2Extremes-video een lust voor het oog.

In de video is te zien hoe de volledig elektrisch aangedreven Taycan Cross Turismo op de hielen wordt gezet door een eveneens elektrisch aangedreven (duh) racedrone. Geen rokende uitlaten dus, maar wel spectaculair opvliegende sneeuw- en zandwolken. Extra bijzonder zijn de naadloze visuele transities tussen de twee locaties.

‘Episch project’

De opnamen voor de commercial namen maar liefst zes maanden in beslag. Voor Johhny FPV (die in het dagelijks leven naar de naam Johhny Schaer luistert) was het één van zijn grootste filmklussen tot nu toe: “Dit project was op zijn zachtst gezegd episch. De woestijnbaan in Abu Dhabi is helemaal vanaf scratch aangelegd, een perfecte 1:1-replica van die in Finland. Het spiegelen van de twee creëerde een heel interessant contrast van omgevingen en gaf ons de mogelijkheid om de twee locaties naadloos samen te voegen in de montage. Het doel was om een video te creëren met 100% naadloze overgangen.”

Over autocommercials gesproken: heb je al meegedaan aan de Editing Challenge 2021, waarbij je zelf op basis van bestaand videomateriaal een nieuwe autoreclame in elkaar mag gaan zetten en daarmee mooie prijzen kunt winnen? Zo niet, dan heb je daar nog tot en met 14 juni de tijd!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Kijken: nieuwe Porsche-commercial is één groot FPV-festijn

  • Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van auto’s. Maar dit is wel een super commercial!

    Beantwoorden
  • Van de Levi -nee, niet die van de jeans- in de arctic circle naar de Lewa desert in de UAE en dat verplaatst je naar een ander level. Ja, maar mooi gefilmd. En gemonteerd!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier