Nieuws

DJI brengt fix uit voor accuprobleem Mini 2

Ben je in het bezit van een DJI Mini 2? Dan doe je er goed aan om snel de nieuwste firmwareupdate te installeren die DJI beschikbaar heeft gemaakt. Met de update wordt een probleem opgelost met het automatische ontlaadsysteem van de accu’s. Vanwege de veiligheid worden gebruikers aangeraden om hun drone en accu’s zo snel mogelijk te updaten. Ook is de Mini 2 nu compatibel met de Smart Controller.

Automatisch ontladen

De lithium-polymeer (LiPo) accu’s die DJI bij hun drones levert kunnen flink wat energie bevatten. Het nadeel van de hoge energiedichtheid is dat de accu’s instabiel worden als ze langdurig met een volle lading worden weggelegd. Dat kan leiden tot gasvorming, waardoor de accu’s opzwellen. Dan kunnen ze niet meer veilig gebruikt worden. Er zijn zelfs gevallen bekend van instabiele accu’s die spontaan in brand vlogen.

Dat heeft DJI opgelost door alle drone-accu’s te voorzien van een automatisch ontlaadfunctie. Die zorgt ervoor dat de accu na een paar dagen automatisch voor een deel wordt ontladen, als deze niet binnen een paar dagen voor een vlucht wordt gebruikt. Zo ook bij de accu’s van de populaire DJI Mini 2.

Onlangs bleek echter dat dit ontlaadmechanisme in het geval van de DJI Mini 2 niet goed functioneerde. De accu’s bleven hun lading houden, ook na een langere periode. Het probleem deed zich vooral voor als de accu’s in de drone of in de charging hub bleven zitten. Een kleine lekstroom zorgde er in dat geval voor dat de accu’s niet wilde overschakelen op auto discharge.

Fix voor accuprobleem

Het probleem dat de accu’s van de DJI Mini 2 zich niet na een paar dagen automatisch ontladen heeft dJI opgelost met firmwareversie v01.03.0000. Installeren is eenvoudig: schakel je drone en controller in, start de DJI Fly app op en zorg ervoor dat je een actieve internetverbinding in. Je wordt dan automatisch door het updateproces geleid.

Beschik je over meerdere accu’s, dan moet je de accu’s na het installeren van de nieuwe firmware één voor één in de drone plaatsen, zodat ook al je accu’s worden voorzien van de juiste software.

Compatibel met Smart Controller

Een andere verbetering die de nieuwe firmware met zich meebrengt betreft ondersteuning voor de DJI Smart Controller. Deze controller beschikt over een ingebouwd display en biedt onder andere een HDMI-uitgang. Deze controller kan nu dus ook met de Mini 2 gebruikt worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI brengt fix uit voor accuprobleem Mini 2

  • Dirk de Graaf

    je moet de Accu’s 1 voor 1 in de Mini2 doen en dan de nieuwe Firmware te updaten

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier