Video

Kijken: dronepiloot maakt next-level FPV trouwvideo

Laten we wel wezen: veel trouwvideo’s zijn eigenlijk nogal suf. Bruid en bruidegom kleden zich aan, familie en vrienden verzamelen zich, dan komt eindelijk het jawoord, het aansnijden van de taart, daarna volgen de nodige obligate beelden van de receptie, en als je pech hebt, van de ‘stukjes’. Dronepiloot Andy Lawrence pakt het echter heel anders aan: zijn FPV skills zorgen voor een zeer verfrissende trouwvideo.

Elmore Court

Toegegeven: het is geen echte trouwvideo. De dronevideo werd namelijk gemaakt in opdracht van Elmore Court, een populaire trouwlocatie in Groot-Brittannië. Het landhuis werd gebouwd in de 13e eeuw, en opende in 2013 haar deuren als trouwlocatie. Maar in 2020 sloeg het noodlot toe: wegens de coronacrisis kon er lange tijd niet getrouwd worden op deze prachtlocatie. Op 21 juni opent Elmore Court echter weer haar deuren. Om dat te vieren werd een videocrew ingehuurd om een bijzondere promotievideo te maken, in de vorm van een FPV trouwvideo. Het resultaat is meer dan geslaagd.

Uit het nieuwsbericht: “Door de steun in te roepen van trouwleveranciers, vrienden, familie en 30 figuranten als zogenaamde bruiloftsgasten, slaagde Elmore erin de video in de loop van een paar uur op te nemen. Na een aantal pogingen hadden we een versie waar iedereen tevreden mee was. De one-shot video van 150 seconden maakt gebruik van de first person view (FPV) skills van de ervaren piloot Andy Lawrence, die normaal gesproken werkt voor Top Gear en The Grand Tour. De beelden nemen je mee op een reis door deze pittoreske landelijke locatie in het zuiden van Gloucestershire. De video begint met een vogelperspectief op het arriveren van de gasten. Via een reeks ingewikkelde manoeuvres wordt je vervolgens door het hoofdgebouw, het terrein, de Gillyflower-balzaal en de keukens van het landgoed meegevoerd.”

‘Uitdagend project’

Dronepiloot Andy Lawrence blikt tevreden terug op deze productie: “Dit moet een van de leukste en meest uitgebreide projecten van mijn carrière tot nu toe zijn. De uitdaging om met de drone een vlucht van 500 meter te maken in en uit een gebouw van meer dan 750 jaar oud met op sommige plaatsen muren van meer dan een meter dik, moet een van de meest uitdagende projecten zijn die ik ooit heb gedaan.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier