Video

Kijken: heerlijke dronevideo van een roadtrip door IJsland

De 25-jarige Hugo Healy uit Brighton maakte een roadtrip door IJsland. In zijn backback zaten twee drones: een DJI Mavic 2 Pro en een Mavic Air 2, voor de wat riskantere shots. Daarmee maakte hij fantastische opnamen van een aantal iconische locaties op het vulkanische eiland. Het sounddesign en de ietwat dramatischer muziek maken de reisvideo helemaal af.

IJsland is een geliefde locatie onder dronefotografen, en in de loop der jaren zijn er aardig wat dronevideo’s van het ruige eiland voorbij gekomen op Dronewatch. Maar Hugo weet er toch weer een nieuwe dimensie aan te geven. Mensen die wel eens hebben rondgereisd op IJsland zullen ongetwijfeld een aantal hotspots herkennen, maar de kleuren en compositie bieden je toch weer een ander perspectief op de bekende plekjes.

In Hugo’s eigen woorden: “Ik wilde het gevoel van verwondering, ontzag en verlangen om te verkennen vastleggen, omdat dit de gevoelens waren die ik ervoer op deze magische locatie. Ik wil anderen aanmoedigen om hun auto in te pakken, de weg op te gaan en deze wonderbaarlijke verborgen plekken van onze wereld te verkennen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: heerlijke dronevideo van een roadtrip door IJsland

  • Tineke Mols

    Wat een prachtige film van IJsland. Ik ga er over zes dagen ook naar toe…. ben heel benieuwd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier