Productnieuws

Goedkopere DJI Mini SE komt niet naar Europa

De low-cost uitvoering van DJI’s populaire Mini 2 drone, de DJI Mini SE, is vanaf vandaag verkrijgbaar in winkels in Zuid-Amerika, zuid-oost Azië en Rusland. De Mini SE is met zijn prijskaartje van 299 dollar de goedkoopste drone uit het assortiment van DJI ooit. DJI heeft echter geen concrete plannen om de goedkope drone in de Europese Unie op de markt te brengen.

Special Edition

Dat er een ‘special edition’ van de DJI Mini 2 aan zat te komen bleek enkele weken geleden al, toen een verpakking van het product per ongeluk verscheen in een vestiging van de Amerikaanse retailer Walmart. Al snel bleek het te gaan om een afgeslankte versie van de Mini 2, of beter gezegd: een opvolger van de originele Mavic Mini, maar dan in de behuizing van de Mini 2.

De drone biedt geen 4K en OcuSync. Op die manier kon DJI de verkoopprijs zo laag mogelijk houden. De Mini SE is dan ook de goedkoopste cameradrone die DJI ooit op de markt heeft gebracht. Dankzij het lage gewicht (249 gram) is de drone in veel landen extra interessant, omdat er geen registratie en/of opleidingsplicht voor geldt.

Niet in de US&EU

Maar helaas voor belangstellenden in onze regionen: DJI heeft niet de intentie om de Mini SE in Europa op de markt te brengen, blijkt uit de volgende verklaring: “There are currently no plans to sell this product in the US or Europe (apart from Russia)…. Russia, Southeast Asian countries, and South American countries will start selling today.”

(coverfoto: Twitter/JasperEllens)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier