Video

Kijken: What a Wonderful World

Eén van de videoplatformen waar regelmatig prachtige dronevideo’s opduiken is Vimeo. Kwestie van ‘drone’ intypen als zoekterm, de zoekperiode op ‘afgelopen 30 dagen’ instellen, de resultaten sorteren op ‘populariteit’ en voilà: de nieuwste pareltjes komen vanzelf bovendrijven. Op die manier kwamen we de video ‘What a Wonderful World’ tegen.

In de video ga je mee op reis met één van de vliegende zaadjes van een paardenbloem. De opnamen werden gemaakt door middel van een FPV racedrone, wat vanzelfsprekend zeer dynamische beelden oplevert. Maar de kracht van de video zit hem vooral in het krachtige concept, de uitgekiende CGI en de zoete vocale begeleiding.

De video in kwestie werd geregisseerd door Alyosha Starodubov. De drone werd bestuurd door Platon Maksimov. Als decor werd gekozen voor Zuid-Afrika.

Uit de beschrijving: “De nieuwe video ‘What A Wonderful World’ is afgestemd op het Russische equivalent van de tijdloze klassieker van Louis Armstrong en is opgenomen met FPV-racedrones. Het vertelt het verhaal van een paardenbloemzaadje dat grote afstanden aflegt om ons te herinneren aan de betoverende schoonheid van de wereld waarin we veel te lang zijn opgesloten.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier