Nieuws

Emiratische hulpdiensten willen drones inzetten om ongevalslocaties te verlichten

Hulpdiensten in de Verenigde Arabische Emiraten onderzoeken het potentieel van het inzetten van drones om nachtelijke ongevalslocaties te verlichten. Dat meldt de Khaleej Times. Onlangs werd ​​een eerste experiment uitgevoerd om te zien hoe deze innovatie zou kunnen werken. Daarbij verlichtte een drone een plek vanaf een hoogte van veertig meter.

4.500 tot 8.000 m2

Voor het experiment werd een drone gebruikt met een krachtige LED lichtbron aan boord. Die zorgt op de grond voor een relatieve lichtopbrengst van 1.000 lumen. Dat is ongeveer vergelijkbaar met een gloeilamp van 150 Watt die op lage hoogte de boel verlicht.

Het onderzoek wordt geleid door luitenant-kolonel Omar Salem Al Shehhi. Volgens hem kan één drone een oppervlakte van 4.500 tot 8.000 vierkante meter verlichten. Dat is niet het enige voordeel, aldus Al Shehhi: “De drone is ook veilig en kan gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden verplaatst.”

Andere experimenten

Het experiment maakt deel uit van een breder onderzoekstraject naar de inzet van nieuwe technologieën voor effectievere noodhulp. Zo worden in de VAE al drones ingezet om brandweerlieden bij te staan. Camera’s kunnen de exacte bron van een brand detecteren, zodat de eerstehulpverleners deze snel kunnen blussen. Ook lopen er experimenten met geavanceerde drones die branden kunnen blussen door schuim in de vuurzee te spuiten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier