Markt

Eve Urban Air Mobility en EDP gaan samenwerken aan ontwikkeling van eVTOL-laadinfrastructuur

Embraer’s Eve Urban Air Mobility Solutions (“Eve”) heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met de Braziliaanse vestiging van EDP, een multinationale energieleider, om samen te werken aan Urban Air Mobility (UAM). Beide bedrijven zullen samenwerken aan het onderzoek naar operationele modellen voor laadinfrastructuuroplossingen die nodig zijn om elektrische luchtvaartuigen voor verticaal opstijgen en landen (eVTOL) te laten opereren.

Infrastructuur voor opladen

Enkele van de onderwerpen die in het gezamenlijke onderzoek aan bod komen, zijn de evolutie van accutechnologie en oplaadsystemen, het beheer van oplaadpunten en betalingssystemen. Samen zullen de bedrijven de ontwikkeling van een levensvatbare UAM-energie-infrastructuur evalueren op basis van de analyseresultaten.

“Innovatie maakt deel uit van de EDP-pijlers en is een onderwerp dat voortdurend onze aandacht krijgt. Wij zijn van mening dat een CO2-vrije toekomst noodzakelijkerwijs de ontwikkeling van elektrische mobiliteit inhoudt, zowel over land als door de lucht. Daarom hebben we dit memorandum met Eve ondertekend om mogelijke manieren te onderzoeken om deel te nemen en bij te dragen aan deze visionaire toekomst van eVTOL’s. Ons bedrijf is bij uitstek geschikt voor deze UAM-toekomst met onze energieoplossingen en laadinfrastructuur”, benadrukt Andrea Salinas, Director of Innovation and Ventures bij EDP in Brazilië.

“Onze samenwerking met EDP is een belangrijke bouwsteen voor Eve terwijl we werken aan het op de markt brengen van onze emissievrije eVTOL. Energieanalyse en infrastructuuroplossingen zijn ongelooflijk belangrijk om bij te dragen aan CO2-reductie en om ervoor te zorgen dat we de doelstellingen van de sector halen. Voor ons bij Eve is dit de volgende stap in het voorbereiden van het UAM-ecosysteem op de toekomst van stadsvluchten”, zegt Andre Stein, President & CEO van Eve.

EDP’s knowhow in de ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen

EDP ​​heeft zich wereldwijd geëngageerd om tegen 2030 100% van zijn vloot te elektrificeren en nieuwe producten en commerciële oplossingen te ontwikkelen om decarbonisatie te bevorderen. Het heeft wereldwijd meer dan 1.500 elektrische stations. De uitbreiding in Brazilië en Eve’s expertise dragen bij aan de implementatie van uitgebreide UAM-oplaadoplossingen om toekomstige voertuigen en systemen te ondersteunen voor alle belanghebbenden in de UAM-markt.

Dit partnerschap zal worden ontwikkeld door het innovatieteam van Eve en EDP in samenwerking met zijn durfkapitaalinvesteringseenheid in Brazilië, EDP Ventures Brasil. De te onderzoeken oplossingen omvatten de technologie en apparatuur voor het opladen van eVTOL’s bij vertiports, vereisten en beschikbaarheid van energie, infrastructuur bij laadstations, vrachtbeheer en bedrijfsmodellen, energiebeheer en levering, operationele logistiek en integratie met het vluchtbeheer en controle systeem. Dit volgt op de eerdere aankondiging van de samenwerking van Embraer en EDP aan de elektrische fixed-wing demonstrator in 2020 die nog steeds gaande is.

Over Eve Urban Air Mobility Solutions (Eve)

Eve is een nieuw, onafhankelijk bedrijf dat zich toelegt op het versnellen van het Urban Air Mobility (UAM)-ecosysteem. Eve profiteert van een agile startup-mentaliteit, ondersteund door Embraer’s meer dan 50-jarige geschiedenis van lucht- en ruimtevaartexpertise, en met een unieke focus, neemt Eve een holistische aanpak om het UAM-ecosysteem vooruit te helpen met een geavanceerd elektrisch verticaal start- en landingsvoertuig (eVTOL)-project, uitgebreid wereldwijd diensten- en ondersteuningsnetwerk en een unieke oplossing voor luchtverkeersbeheer. Eve is de eerste spin-off van EmbraerX.

Over EDP in Brazilië

Met meer dan 20 jaar ervaring is EDP een van de grootste particuliere bedrijven in de elektriciteitssector die actief is in de hele waardeketen. Het bedrijf heeft meer dan 10.000 directe en uitbestede werknemers, heeft zes hydro-elektrische en één thermo-elektrische opwekkingseenheid, en is actief in transmissie, commercialisering en energiediensten. In Distributie bedient het ongeveer 3,5 miljoen klanten in São Paulo en Espírito Santo en is het de belangrijkste aandeelhouder van Celesc in Santa Catarina. In 2020 werd het door de Valor Inovação-ranglijst van de krant Valor Econômico verkozen tot het meest innovatieve bedrijf in de Braziliaanse elektriciteitssector. Het is een referentie op het gebied van governance en duurzaamheid en staat al 15 jaar op rij op de B3 Corporate Sustainability Index (ISE).

(bron: persbericht)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier