Pro

Bemande blusdrone van EHang technisch in orde bevonden

De Chinese ontwikkelaar van personendrones EHang kondigde deze week aan dat zijn bemande drone voor brandbestrijding, de EH216F AAV, met succes is geslaagd voor een technisch onderzoek door China’s National Fire-Fighting Equipment Quality Supervision Testing Center (NFFE). Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De brandweerdrone moet uitkomst bieden in steden met veel hoogbouw.

Testproces

De NFFE is een nationaal onderzoeksbureau voor de kwaliteit van brandblusapparatuur onder het ministerie voor calamiteitenbestrijding van China. Haar landelijke verantwoordelijkheden omvatten de ontwikkeling van normen, gecentraliseerd beheer en technische begeleiding voor producten voor brandbestrijdingsapparatuur, waaronder gespecialiseerde onbemande luchtvaartuigen (UAVs).

De 216F werd een jaar geleden officieel gelanceerd. Het succesvolle onderzoek van de EH216F betekent dat het nu voldoet aan de brandbestrijdings-UAV-normen en -vereisten van de NFFE, waardoor EHang het luchtvaartuig voor brandbestrijdingsactiviteiten zowel in China als in het buitenland op de markt kan brengen.

In de release geeft EHang toelichting op het testproces: “Het NFFE-technische onderzoek van 10 maanden omvatte 52 verschillende soorten tests, zoals vluchtcontrolefuncties, nauwkeurigheid van het hoveren en terugkeren, vluchten op grote/lage hoogte, elektromagnetische compatibiliteit, windbestendigheid, aanpassingsvermogen bij hoge/lage temperaturen, bestendigheid tegen trillingen/schokken, stralingswarmteweerstand en rookprestaties.”

Hoogbouw

Volgens EHang is de EH216F AAV vooral geschikt om ingezet te worden in steden met veel hoogbouw: “Met belangrijke voordelen op het gebied van automatische piloot, snelle respons en clusterbeheer, is de EH216F ontworpen om pijnpunten in stedelijke hoogbouwbrandbestrijding aan te pakken en een waardevolle aanvulling te worden op het bestaande systeem en voor noodhulp.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier