Productnieuws

Nieuwe SplashDrone 4 van SwellPro is extra interessant voor zeevissers

Normaal gesproken zijn drones niet bepaald waterbestendig. Een paar spatjes regen is meestal niet zo’n probleem, maar een duik in zout zeewater kun je maar beter achterwege laten. Hoe anders is dat bij de nieuwe SplashDrone 4 van Swellpro: deze drone blijft zelfs ondergedompeld in zeewater goed functioneren. Daarmee is de drone extra interessant voor zeevissers.

Waterbestendige drone

SwellPro is niet bepaald een nieuwkomer. Al in 2015 schreven we voor het eerst over de SplashDrone. Via Kickstarter werd toen geld opgehaald voor de ontwikkeling van een waterbestendige quadcopter. Met succes, want de drone kwam er, en SwellPro wist een enthousiaste groep gebruikers aan zich te binden. Anno 2021 zijn we aangeland bij de vierde generatie van de drone, de SplashDrone 4.

Nog altijd is waterbestendigheid het grote verkoopargument van de SplashDrone. Volgens SwellPro heeft de nieuwe drone een IP67-rating en is het toestel daarmee zelfs bestand tegen zeewater. Daartoe is de body van de drone vervaardigd uit een robuuste ABS-kunststof, zijn alle kritieke onderdelen in de fabriek gesealed en zijn de motoren en printplaten voorzien van een waterafstotende coating. Zelfs de remote controller kan zonder problemen in het water gegooid worden.

SplashDrone 4

Met de nieuwe SplashDrone 4 richt SwellPro zich met name op sportvissers die graag zeevissen. Zo kan de drone uitgerust worden met een optioneel mechanisme waarmee tot twee kilo aas gedropt kan worden. Dat betekent dat je een zware vishaak met aas vanaf de kust een flink eind zeewaarts kunt vliegen, veel verder dan je met een hengel zou kunnen bewerkstelligen.

De verdere specs van de drone zijn ook up-to-date. Zo biedt het toestel een maximale vliegtijd van 30 minuten en de – eveneens waterbestendige – camera kan filmen in 4K resolutie en is drie-assig gestabiliseerd. Dat betekent dat de drone ook interessant is voor watersporters die hun capriolen willen vastleggen zonder het risico hun drone kwijt te raken als het per ongeluk tot een zwempartij komt.

Prijs en beschikbaarheid

De Splashdrone 4 heeft zonder verdere extra’s een prijskaartje van 2.498 dollar en is sinds kort te bestellen via de website van de fabrikant.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier