Video

Kijken: a different perspective

Reizen naar verre landen blijft een lastig verhaal, als gevolg van de voortdurende coronamaatregelen. Maar gelukkig zijn er nog tal van prachtige dronevideo’s om even een paar minuten bij weg te dromen. Deze week tonen we je de video ‘a different perspective’, door filmmaker Marcus Möller. Het gaat om een prachtige ode aan de natuur, die tijdens één van de edities van het NYCDFF in de prijzen viel.

Beste landschapsvideo

“Ik wil laten zien hoe ik de wereld zie, door de lens wel te verstaan. Twee jaar lang heb ik opnamen gemaakt voor dit project. Het was steeds wachten op de juiste weersomstandigheden”, zegt Möller over de video. Met zijn productie sleepte Möller op het New York City Drone Film Festival van 2019 een prijs in de wacht, in de categorie ‘Beste landschapsvideo’.

Opvallend is de hoge kwaliteit van de beelden. Dat is niet geheel toevallig, als je de lijst met apparatuur ziet die Möller gebruikte. Voor de drone-opnamen schakelde hij een DJI Mavic 2 Pro en DJI Inspire 2 met X5s en X7 camera in. De grondbeelden nam Möller op met een RED Epic W en Canon 5D MARK III en IV.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier