Nieuws

Altijd al een dronetaxi willen besturen? Binnenkort kan dat in Microsoft Flight Simulator!

Heb je altijd al willen leren vliegen met een eVTOL dronetaxi? Zorg dan dat je de beschikking hebt over Microsoft Flight Simulator. In november komt er in samenwerking met Volocopter namelijk een update beschikbaar die onder andere de tweepersoons dronetaxi VoloCity toevoegt als toestel waarmee je het luchtruim kunt kiezen. Met de update speelt Microsoft in op het opkomende fenomeen van urban air mobility.

Local Legends

Sinds jaar en dag staat Microsoft Flight Simulator als een softwarepakket waarmee je zeer realistisch kunt leren vliegen in de meest uiteenlopende toestellen, van kleine sportvliegtuigjes tot en met zakenjets en grote passagiersvliegtuigen. De meest recente versie biedt bovendien de nodige verbeteringen op het gebied van weergave. Je kunt in de simulator genieten van levensechte steden, landschappen en weersomstandigheden.

Maar Microsoft gaat niet alleen met haar tijd mee als het gaat om de verdere ontwikkeling van het virtuele luchtruim dat je kunt doorkruisen. Ook op het gebied van toestellen waarin je kunt vliegen is de simulator behoorlijk up to date. Vanaf een komende update die in november 2021 wordt uitgerold is het zelfs mogelijk om te vliegen in een heuse dronetaxi, namelijk de tweepersoons VoloCity van Volocopter.

Microsoft zegt het volgende over de update:

“Onder de noemer ‘Local Legends’ werkt Microsoft Flight Simulator samen met organisaties over de hele wereld die de toekomst van de luchtvaart vormgeven. We zijn een partnerschap aangegaan met Volocopter, een fascinerend Duits bedrijf dat een van de meest opwindende nieuwe vliegtuigen ter wereld heeft gemaakt, een eVTOL-luchttaxi voor stadsvluchten genaamd ‘VoloCity’. In samenwerking met het team van Volocopter integreren we hun elektrische luchttaxi’s en nemen we Volocopter’s visie op stedelijke luchtmobiliteit op in Microsoft Flight Simulator.”

De VoloCity is een elektrisch verticaal opstijgend en landend vliegtuig (eVTOL). Het toestel beschikt voor de aandrijving over 18 elektromotoren en propellers. De maximale snelheid bedraagt ongeveer 110 km/uur. Het maximale bereik bedraagt een kleine 70 kilometer. De VoloCity biedt plaats aan een piloot en één passagier. Volocopter verwacht de VoloCity onder meer te kunnen laten rondvliegen tijdens de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Slimme zet

Vanuit het perspectief van Volocopter is de samenwerking met Microsoft een slimme zet. Niet alleen kan de Duitse startup op deze manier veel mensen in aanraking laten komen met het fenomeen urban air mobility, ook kan het bedrijf in de nabije toekomst gaan beschikken over een pool goed getrainde dronetaxipiloten, die in hun eigen tijd hebben leren vliegen in de VoloCity. Volocopter is wereldwijd namelijk al begonnen met het werven van piloten. Totdat de toestellen autonoom kunnen gaan vliegen zijn die namelijk nog hard nodig om de groeiplannen van het bedrijf te verwezenlijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier