#advEvenementPro

Tweede ADW Industry Update in teken van UAM en geïntegreerde mobiliteitsplanning

Op 9 september 2021 organiseert Amsterdam Drone Week (ADW) de tweede Industry Update, met als onderwerpen Urban Air Mobility (UAM) en geïntegreerde mobiliteitsplanning. Deze editie zal gastheer Munish Khurana (ATM/UTM Business Development bij EUROCONTROL) spreken met Vassilis Agouridas (UIC2) over de kansen en uitdagingen om UAM te integreren in stadsmobiliteitsplannen en met David Hyde van het World Economic Forum (WEF) over de samenwerking tussen ADW, UIC2 en WEF. Later die middag wordt er live overgeschakeld naar Las Vegas, waar ADW met partner Commercial UAV Expo Americas de Advanced Air Mobility Summit in Las Vegas organiseert.

Rondetafelsessie

De tweede Industry Update begint om 14:00 uur en wordt afgetrapt door Munish Khurana van Eurocontrol. Samen met Vassilis Agouridas, leider van de UIC2, EU Smart Cities Marketplace, zit hij de  rondetafelsessie voor. Aan tafel zitten Luana Bidasca (Policy Officer DG MOVE, Europese Commissie), Lizann Tjon (Manager Smart Cities, gemeente Amsterdam) en Jacek Woźnikowski (Metropolis GZM, Polen). Samen behandelen ze vragen over de rol van UAM in het duurzame stedelijke mobiliteitsplan, de kansen en uitdagingen om UAM te integreren in stadsmobiliteitsplannen en de vereisten voor het verbinden van de lucht- en grondmobiliteitsdiensten in steden en regio’s.

In een eerder interview met Amsterdam Drone Week zei Tjon onder meer dat Amsterdam “kijkt naar verschillende manieren van bewegen van en naar de stad. Dit kan over het water, over de weg, onder de grond en door de lucht. UAM speelt in op het anticiperen op nieuwe mobiliteitsconcepten.”

Samenwerking met World Economic Forum

Vassilis Agouridas praat vervolgens verder met David Hyde (Project lead Aerospace and Drones World Economic Forum) en Nynke Lipsius (Director Amsterdam Drone Week) over de verregaande samenwerking tussen het World Economic Forum, ADW en UIC2 EU Smart Cities Marketplace. Samen willen de drie organisaties steden en landen over de hele wereld samenbrengen om kennis over ontwikkelingen en innovatie rondom drones te delen.

Vanaf 15.30 uur is er een paneldiscussie waarin Marco Sterk (CEO The Longbow Group) en Frank van Es (CEO TwynstraGudde) een globale aanpak voor drone vertiports bespreken. Ze leggen onder meer uit wat de belangrijke ontwikkelingen zijn in de grondgebaseerde infrastructuur in de VS en Europa. Ze beantwoorden ook de vraag: welk globaal kader is er nodig voor veiligheids-, prestatie-, standaardisatie- en regelgevingsvereisten?

Live vanuit Las Vegas

Om 16:15 uur is er een live-switch naar The Mirage in Las Vegas waar Commercial UAV Expo Americas plaatsvindt. Commercial UAV Expo Americas organiseert samen met ADW de Advanced Air Mobility Summit.

Vanuit Amsterdam stelt Munish Khurana Parimal Kopardekar (Directeur NASA Aeronautics Research Institute), Clint Harper (Los Angeles Urban Air Mobility Fellow) en Amit Ganjoo (CEO ANRA Technologies) een aantal vragen. Bijvoorbeeld over hoe Los Angeles zich voorbereidt op de toekomst van stedelijke luchtmobiliteit.

Afgelopen augustus spraken we met Amit Ganjoo over de toekomst van het luchtruim en de belangrijke rol van een volledig geïntegreerd luchtruimbeheersysteem.

Programma en inschrijving

Bekijk hier het volledige Engelstalige programma van de ADW Industry Update en meld je aan.

Aanmelden

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier