Gelekte afbeeldingen laten vermoedelijk aankomende Autel Nano drone zien

Het lijkt erop dat er meer concurrentie aan zit te komen voor de populaire Mini 2 en Mavic Air 2 van DJI. Er zijn namelijk twee afbeeldingen opgedoken waarop de aankomende Autel Nano minidrone te zien zou zijn. Helaas zijn er nog maar weinig details uitgelekt voor wat betreft de specificaties, maar het zou gaan om twee technisch van elkaar verschillende varianten, elk in vier verschillende kleuren leverbaar.

Autel Nano

We kennen Autel Robotics vooral van de Evo II-serie drones, die je zou kunnen bestempelen als Mavic 2-klonen. Maar in navolging van Hubsan lijkt het erop dat ook Autel brood ziet in het segment sub-250 gram drones waarin DJI met de oorspronkelijke Mavic Mini en Mini 2 nog altijd onbetwist marktleider is.

In een Chinese Facebookgroep zijn namelijk afbeeldingen opgedoken van wat de Autel Nano drone zou zijn. De drone zou beschikbaar komen in twee varianten, één directe concurrent voor de DJI Mini 2 (review), en een versie die het qua specs opneemt tegen de Mavic Air 2 (review). De drones zouden beschikbaar komen in vier kleurstellingen. Interessant is dat ook de kleinste variant (met een gewicht van minder dan 250 gram) zou beschikken over obstakeldetectie, iets wat de Mini 2 van DJI ontbeert.

Blijf op de hoogte

Helaas blijft het vooralsnog bij deze geruchten. Zodra er meer bekend wordt over de Autel Nano, dan lees je het hier als eerste. Volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn of abonneer je op de nieuwsbrief om geen update te missen!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!