Pro

Ministerie start met online vragenuurtje voor dronesector

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft een nieuw initiatief genomen om het contact met de dronesector te verbeteren: het digitaal droneloket. Dit naar aanleiding van klachten uit de dronesector over het gebrek aan contact met beleidsmakers en handhavers. Het droneloket bestaat uit een online vragenuurtje dat openstaat voor iedereen die vragen wil stellen of van gedachten wil wisselen over beleid en regelgeving.

Droneloket

Een goed contact tussen sector en beleidsmakers is essentieel voor een ontluikende sector zoals de dronesector. In het verleden was er sprake van diverse overlegvormen, steeds in verschillende samenstellingen en met wisselende achterbannen en vertegenwoordigingen, zoals het sectoroverleg, de zogenaamde high level-meetings en de Amsterdam Drone Week.

Als gevolg van de nog altijd gebrekkige organisatiegraad van de Nederlandse dronesector en de coronacrisis (waardoor fysiek afspreken een tijd lang niet mogelijk was) ontstond er veel behoefte aan een nieuw contactmoment met het ministerie. Uit die behoefte is het digitaal droneloket ontstaan. Tijdens een online sessie van een uur kunnen geïnteresseerde partijen vragen stellen of van gedachten wisselen over beleid en regelgeving.

Per sessie is er ruimte voor maximaal 15 deelnemers. Deelnemers moeten zich vooraf per e-mail aanmelden en kunnen daarbij eventueel al vragen indienen (maar dat is niet vereist). Het loket is open voor iedereen die in gesprek wil met het ministerie over beleid, regelgeving of handhaving. Met oog op het beperkte aantal deelnemers krijgen vertegenwoordigers van brancheverenigingen of samenwerkende organisaties voorrang.

Aanmelden

Het eerste digitale droneloket vindt plaats op donderdag 30 september van 14:30 tot 15:30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst van 30 september kan via droneloket@minienw.nl. Eventuele vragen kun je alvast in de mail zetten. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 september. Deelnemers krijgen een uitnodiging met Webexlink toegestuurd. Uitnodigingen voor volgende bijeenkomsten op de vierde donderdag van de komende maanden (28 okt, 25 nov) volgen op een later moment.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier